O țară din Europa va interzice utilizarea telefoanelor în școli pentru copiii sub 15 ani

O țară din Europa va interzice utilizarea telefoanelor în școli pentru copiii sub 15 ani
Foto: Pixabay

O țară din Europa va testa o interdicție a telefoanelor mobile în școală pentru elevii de până la 15 ani. Dacă va fi un succes, această regulă ar putea fi implementată la nivel național.

200 de școli din Franța vor participa la acest experiment

Franța vrea să le ofere o „pauză digitală” copiilor sub 15 ani în timpul orelor de curs. Deja 200 de școli și-au exprimat dorința de a participa la acest experiment, care dacă va fi un succes, ar putea fi implementată o regulă la nivel național.

O lege asemănătoare a fost adoptată în 2018, care le interzicea elevilor din școlile primare și secundare să își folosească telefoanele în incinta școlii, dar le permitea să le dețină, potrivit Știrile ProTv.

Ministrul interimar al educației, Nicole Belloubet, a declarat că obiectivul este să le ofere tinerilor o „pauză digitală”.

Expunerea excesivă a copiilor la ecrane are un efect negativ asupra dezvoltării lor

O comisie instituită de președintele Emmanuel Macron și-a exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că expunerea excesivă a copiilor la ecrane are un efect dăunător asupra sănătății și dezvoltării lor.

Un raport de 140 de pagini, publicat în martie, a concluzionat că există „un consens foarte clar cu privire la efectele negative directe și indirecte ale dispozitivelor digitale asupra somnului, sedentarismului, lipsei de activitate fizică și riscului de supraponderalitate și chiar obezitate… precum și asupra vederii”.

Raportul a arătat că expunerea excesivă a copiilor la ecranele digitale poate avea un efect negativ și pentru „societate și civilizație”. Mai mult, raportul a recomndat ca utilizarea telefoanelor să fie controlată în etape. Astfel, copiii de cel puțin 11 ani nu vor avea acces la telefoane mobile, cei între 11 și 13 ani vor avea acces la dispozitive, dar fără internet, iar copiii de 15 ani nu vor avea acces la rețelele sociale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`