O tânără, operată de 53 de ori în ultimii 4 ani, după ce s-a infectat într-un spital din România
O tânără a trecut prin momente cumplite, după ce a fost infectată în spital. Ana-Maria Strat, în vârstă de 21 de ani, din Vrancea, a suferit o intervenţie în anul 2012, o angiografie inghinală, la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iași, potrivit „Ziarul de Iaşi”.
După ce a fost externată, tânăra a aflat că este infectată cu trei bacterii periculoase. „După angiografie, la câteva ore, i-am spus medicului că simt dureri. Mi-a spus să stau liniştită că nu are ce să mă doară. După ce m-am externat, simţeam durerile şi mai puternice. Le-am spus părinţilor atunci că mor de durere şi m-au dus la Spitalul «Sf. Pantelimon» din Focşani. Acolo mi s-a dat un antibiotic şi un antiinflamator şi am mers acasă. A două zi mă simţeam şi mai rău, nu ştiam ce se întâmplă cu mine. Aveam temperatură de 40 de grade şi frisoane. Părinţii m-au dus iar de urgenţă la spital unde mi s-a făcut tot antibiotic. La un moment dat am vrut să merg la baie şi atunci am văzut că din zona în care mi se făcuse angiografie se prelingea infecţia. Imi curgea puroi de acolo şi cobora pe picior”, a relatat Ana-Maria Strat.
După ce i s-au luat probe și au fost duse la laborator, rezultatele au arătat că tânăra este infectată cu trei bacterii periculoase, însă medicii din Focșani i-au curățat provizoriu rana, motiv pentru care starea fetei s-a înrăutățit.
„Când părinţii au văzut ce se întâmplă au mers la Iaşi şi au cerut explicaţii medicului. Înainte de operaţie, tatăl meu îi dăduse 300 de euro doctorului Igor Nedelciuc. După ce tata i-a povestit situaţia, doctorul i-a dat banii înapoi şi a spus «ghinionul meu şi ghinionul fetei». Eu cred că bacteriile au ajuns în sânge din cauză că instrumentarul medical nu a fost bine sterilizat. Două paciente cu care m-am împrietenit în spital atunci şi care au fost operate de câteva ori au murit în câţiva ani, bănuiala mea fiind că tot din cauza infecţiilor nosocomiale luate din acest spital”, a mai explicat tânăra.
Mai mult, la doar câteva lui după ce a fost făcută procedura medicală, tânăra a stat 10 zile în comă profundă, cu sepsis sever, suferind două stopuri cardio-respiratorii. Fata a suferit în total 53 de operații, iar în prezent, are piciorul drept decopertat în proporţie de 90% pentru că stafilococul auriu îi „mănâncă” ţesutul şi muşchiul, cu toate că se află sub tratament.
Colegiul Medicilor Iaşi a fost înștiințat în legătură cu cazul tineri și i s-a explicat că procedura medicală a fost executată corect.
„Pacienta s-a externat de la noi în condiţii bune. Nu sunt de acord cu părerea pacientei potrivit căreia s-a infectat după ce a fost internată la noi. Eu cred că ea a mai fost prin alt spital din Focşani unde a fost operată, infecţia fiind probabil luată de acolo. În plus, eu am dat explicaţii scrise la Colegiul Medicilor referitoare la procedura medicală. Concluzia a fost că angiografia s-a efectuat corect. Cred că şirul de probleme a apărut după o altă spitalizare”, a explicat medicul Igor Nedelciuc, cel care i-a făcut Anei angiografia renală.