O tânără din Iași a fost prinsă de ANAF cu venituri nedeclarare de 300.000 de euro. Aceasta a spus că banii sunt „daruri manuale”

O tânără din Iași a fost prinsă de ANAF cu venituri nedeclarare de 300.000 de euro. Aceasta a spus că banii sunt „daruri manuale”
Foto: Captură B1 TV

O tânără din Iași, fostă videochatistă, a intrat în vizorul ANAF după ce inspectorii Antifraudă au descoperit că nu a declarat veniturile de 300.000 de lei. Aceasta ar trebui să plătească impozitele aferente pentru această sumă, respectiv 50.000 de euro.

Veniturile au fost înregistrate în 2017-2020

Veniturile tinerei au fost înregistrate în perioada aprilie 2017- decembrie 2020.  În acea perioadă, tânăra a fost angajată a unui studio de videochat, însă a renunțat la această activitate. Totuși, a păstrat legătura cu patru bărbați din Olanda, Anglia şi Statele Unite, care au continuat să îi trimită diferite sume de bani.

Cei patru bărbați au cunoscut-o pe tânără în timp ce aceasta era angajată la studioul de videochat, însă au continuat „relația de prietenie”, așa cum susține tânăra, potrivit observatornews.ro. 

Cum se apără tânăra

Cei patru bărbați au continuat să îi trimită tinerei bani, pe care i-a folosit pentru a-şi plăti chiria, taxele la facultate, diverse intervenţii medicale, dar şi pentru a merge în excursii. O mare parte din sumă a mers către casele de pariuri, deoarece tânăra era dependentă de jocurile de noroc.

Aceasta susține că banii au ajuns la ea sub formă de donații, astfel că Fiscul nu ar trebui să impoziteze aceste sume. Avocatul tinerei este de aceeași părere ca ea, susținând că acestea nu intră în categoria „prestări servicii” și nici la „venituri din surse neidentificate”, ci intră în categoria „daruri manuale”, care sunt exceptate de la impozit.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`