O tânără care a pierdut sarcina de 22 de săptămâni îi acuză pe medici de neglijență. Oficialii Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti spun că sarcina era cu probleme

O tânără care a pierdut sarcina de 22 de săptămâni îi acuză pe medici de neglijență. Oficialii Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti spun că sarcina era cu probleme
Sursa foto: Freepik

O femeie care a pierdut o sarcină la 22 de săptămâni a depus plângere la Poliţia Prahova, acuzându-i pe medicii de la Secţia de obstetrică-ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti că nu i-au acordat ”îngrijiri medicale adecvate”.

Femeia îi acuză pe medici de neglijență

Oficialii unităţii sanitare afirmă că femeia a fost îngrijită corespunzător, dar în momentul în care s-a prezentat la spital avea iminenţă de avort, iar starea sarcinii sale era agravată de faptul că are Rh negativ.

”La data de 21 iulie a.c., în jurul orei 12.15, poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 4 de Poliţie Ploieşti au fost sesizaţi, prin apel 112, de către o femeie, precizând că în urmă cu mai multe zile ar fi pierdut o sarcină, iar medicii nu i-ar fi acordat îngrijirile medicale adecvate.

Poliţiştii au luat act de sesizare, iar din primele verificări a reieşit faptul că la data de 9 iulie a.c, o femeie de 34 de ani, din municipiul Ploieşti, s-ar fi deplasat la un spital din municipiu, acuzând dureri în zona abdominală. Ulterior, a doua zi femeia în cauză ar fi născut un făt, iar personalul medical i-a comunicat faptul că acesta ar fi decedat”, transmite, luni, Poliţia judeţeană Prahova, citată de Observator.

Oficialii instituţiei precizează că poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 4 continuă cercetările în vederea stabilirii situaţiei de fapt şi luării măsurilor legale, adăugând că femeia a fost îndrumată să se adreseze instituţiilor abilitate cu privire la normele de etică profesională şi de deontologie medicală.

Spitalul la care femeia s-a prezentat este Maternitatea din Ploieşti, secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Oficialii unităţii sanitare resping acuzaţiile conform cărora femeia nu ar fi fost îngrijită adecvat.

Directorul medical al Spitalului Judeţean Ploieşti, medicul Andrei Ilinca, a declarat că femeia a ajuns la spital cu o sarcină de 22 de săptămâni, având iminenţă de avort şi Rh negativ. Ea se afla la a patra sarcină. Diagnosticul a fost cel de iminenţă de avort, incompatibilitate de Rh, suspiciune de infecţie urinară.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
07:36 - Peste 90% dintre gospodăriile rămase fără energie electrică din cauza inundațiilor au fost reconectate
07:25 - Premiile Emmy 2024: Cum s-a terminat duelul dintre Shogun și „Ursul/The Bear”. Lista completă a câștigătorilor Emmy 2024
23:54 - Rezultate loto, 15 septembrie. A fost câștigat marele premiu la Joker
23:36 - Focuri de armă în apropierea lui Donald Trump, la două luni de la tentativa de asasinat din Pennsylvania. Republicanul este în siguranță, spune echipa de campanie
23:09 - Ștefan Pălărie: Avem nevoie de un Președinte al poporului. Elena Lasconi nu este un om din sistem cum sunt ceilalți candidați / E singurul candidat care nu va desemna un premier PSD (VIDEO)
22:56 - Gabriel Zetea: Cele mai importante sunt alegerile parlamentare / Cel mai potrivit pentru Palatul Cotroceni este Marcel Ciolacu (VIDEO)
22:35 - A murit Valentin Samungi, fost campion mondial cu naționala României
22:25 - Alina Gorghiu: La nivel de performanță economică, în mandatul premierului Nicolae Ciucă s-a stat mult mai bine decât în cel al lui Marcel Ciolacu / Temele economice, esențiale pentru PNL (VIDEO)
21:59 - Alina Gorghiu: Nu e sănătos să lăsăm PSD să aibă toată puterea. Sănătos este să lăsăm un Președinte de dreapta, care știe ce înseamnă instituțiile europene, care are o carieră temeinică, un om foarte echilibrat (VIDEO)
21:34 - Raed Arafat: Am făcut o manevră de forțe mai ales către Vaslui și Iași. Toată lumea este în alertă / O evaluare realistă a pagubelor, doar după ce se retrage apa. Ar putea face parte dintr-o solicitare de finanțare din partea Comisiei Europene (VIDEO)