O substanţă care se găseşte în legume, fructe şi apă ne pune în pericol sănătatea, din cauza îngrăşămintelor folosite în exces, informează B1 TV.
Percloratul este tot mai des întâlnit în mediul natural, mai ales dacă fermierii au tratat solul cu pesticide.
Comisia Europeană atrage atenţia că ingerarea acestor substanţe dăunează grav sănătății.
Experţii susţin că au fost depistate niveluri înalte de percloraţi la dovlecei, castraveţi, pepeni sau la legumele cu frunze, în special la cele cultivate în sere.
Producatorii români, de multe ori au tendința de a achiziționa tot felul de produse, pesticide, îngrășăminte, diferite chimicale și nu citesc atent modul de utilizare sau cantitatea necesară.
Prin utilizarea acestor substanţe legumele si fructele ar putea deveni dăunătoare pentru sănătatea consumatorilor.
Comisia Europeană recomandă statelor membre să folosească anumite analize pentru a depista concentraţiile de percloraţi şi să identifice factorii care conduc la prezența percloraților în alimente.