O selecție de programe de neratat, de Paște, pe B1 TV

O selecție de programe de neratat, de Paște, pe B1 TV

B1 TV propune telespectatorilor săi pentru zilele de Sărbătoare o selecție de documentare cu subiecte diverse, producții românești și internaționale.

În a doua zi de Paște, luni de la ora 21.00, este programat un documentar de excepție, ULTIMELE ZILE ALE LUI ISUS, un film care analizează dintr-o perspectivă istorică și politică evenimentele care s-au petrecut de la intrarea lui Isus în Ierusalim și până la răstignire.

Documentarul prezintă cum jocurile politice de la Roma și lupta pentru putere au influențat  întâmplările de la acel moment.

Cercetători, istorici și antropologi de la cele mai renumite universități din lume realizează această analiză politico-istorică a ultimelor zile ale lui Isus.

Duminică de la ora 19.00, B1 TV va difuza AUTOBIOGRAFIA LUI NICOLAE CEAUȘESCU, un documentar în regia lui Andrei Ujică, prezentat și la cele mai mari festivaluri de profil din lume,  un film ce prezintă viața și ascensiunea la putere a lui Nicolae Ceaușescu, dar și ultimele zile ale regimului comunist. Telespectatorii vor putea vedea imagini inedite cu fostul dictator, documentarul fiind alcătuit doar din imagini de arhivă, o serie de videograme, fie alături de mari lideri ai lumii, fie în timpul cunoscutelor vizite pe șantiere și în fabricile României, dar și imagini de la parade și alte evenimente dedicate lui Ceaușescu.

Duminică de la ora 16.00, B1 TV oferă 101 INVENȚII CARE AU SCHIMBAT LUMEA, un documentar care prezintă cele mai importante 101 invenții ale omenirii, din cele mai vechi timpuri și până în prezent. Topul este realizat de către o serie experți, cercetători, istorici, dar și jurnaliști din domeniul tehnicii.

Telespectatorii vor afla detalii despre fiecare invenție, cum s-a ajuns la aceasta, cine a fost inventatorul, unde a fost inventată și în ce perioadă, dar și modul în care acea invenție ne influențează viața de zi cu zi.

Documentarul ne arată cât de diferită ar fi fost viața noastră fără existența ciocanului, a lumânării, a motorului cu abur, a becului, a telefonului sau a internetului.

B1 TV transmite, ca în fiecare an, slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală din București, iar în prima zi de Paște de la ora 13.00 Irina Petraru este gazda unei ediții speciale în care descoperim elemente de gastronomie veche românească de sărbătoare într-o atmosferă cu povești din Bucureștiul de altădată și cu muzică de petrecere de cea mai bună calitate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`