O persoană din Buzău a primit 9.000 de lei în plus la pensie, după recalculare. La ce câștig lunar a ajuns

O persoană din Buzău a primit 9.000 de lei în plus la pensie, după recalculare. La ce câștig lunar a ajuns
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

O persoană din Buzău, care a lucrat în mediul privat, a ajuns în urma recalculărilor să primească încă 9.000 de lei la pensie.

2.600 pensionari nu au făcut deocamdată obiectul recalculării

Potrivit Casei Judeţene de Pensii (CJP), la nivelul Județului Buzău, 2.600 de pensionari nu au făcut până acum obiectul recalculării, după ce pensiile le-au fost stabilite ca urmare a unor decizii judecătorești. Deciziile lor de recalculare vor fi transmise după data de 1 septembrie, potrivit Știrile ProTv. 

„Din acest număr de 105.645, 2.584 de cazuri nu vor primi decizii de recalculare şi vă spun motivul. Pentru aceştia noi avem pregătite adrese prin care îi vom înştiinţa că li s-au acordat puncte teoretice, adică li s-a menţinut pensia aflată în plată, nu primesc decizii de recalculare deoarece marea majoritate sunt cei care au câştigat prin sentinţe judecătoreşti, li s-a stabilit o pensie care nu a avut în spate un stagiu de cotizare şi aceştia nu au putut fi preluaţi în aplicaţia informatică făcută pentru cazurile normale, urmând ca imediat după 1 septembrie, din moment ce noi vom deţine aplicaţia informatică să le emitem şi dânşilor decizii de revizuire.

Îi rog frumos să ne scuze că s-a întâmplat acest lucru dar nu din vina noastră, nu a existat o posibilitate legală să putem emite decizii, în condiţiile în care sentinţa judecătorească i-a fixat o pensie fără să aibă susţinere cu stagiu contributiv în spate.

Vor primi talonul de pensie corespunzător punctajului aflat în plată, adică nici acestora nu le va scădea pensia. Vor primi pensiile stabilite în instanţă, nu li se modifică drepturile, vor rămâne cu punctajul aferent lunii august 2024, vor intra în procesul de recalculare dar în acest moment datorită faptului că instanţa i-a stabilit o sumă reprezentând pensia şi nu a ţinut cont că pensia are în spate un stagiu contributiv, nu s-a găsit posibilitatea să se reflecte pe decizia de recalculare în această aplicaţie acest lucru…”, a declarat joi directorul CJP, Carmen Androne.

85.408 pensionari au beneficiat de majorarea pensiilor

De asemenea, 105.645 de beneficiari dintre care 85.408 de persoane au beneficiat de majorarea drepturilor de pensie, iar 20.237 au rămas în plată cu pensia în cuantumul stabilit.

„Procentul pensionarilor care au beneficiat de majorări este de 80,84% din numărul total de beneficiari din care: cu un procent de majorarea drepturilor de pensie cu până la 20% = 32.298 pensionari, cu un procent de majorarea drepturilor de pensie între 20% – 40% = 35.615 pensionari, cu un procent de majorarea drepturilor de pensie între 40% – 60% = 14.062 pensionari, cu un procent de majorarea drepturilor de pensie peste 60% = 3.433 pensionari. Procentul mediu al majorărilor cuantumului drepturilor de pensie este de 27,08%. Procentul pensionarilor care nu au beneficiat de majorări este de 19,16% din numărul total de beneficiari…”, a transmis CJP.

Cea mai mare sumă de bani acordată după recalculare este de 9.000 de lei, astfel că persoana respectivă a ajuns la un câștig lunar de 40.000 de lei. „Cea mai mare creştere a fost de 9.000 de lei. Este din domeniul privat, pensia în plată a fost undeva la 31.000 de lei şi a ajuns la 40.000 de lei, este cea mai mare pensie din judeţul Buzău. Este o pensie stabilită pe criteriul de contributivitate, nu vorbim de pensii speciale”, a precizat Octavian Troncaş, director adjunct în cadrul CJP.

În decursul săptămânii, CJP a primit peste 200 de sesizări pentru recalcularea pensiilor sau referitoare la acordarea punctelor de stabilitate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)