O parte din lacul Beliş a secat din cauza temperaturilor extreme

O parte din lacul Beliş a secat din cauza temperaturilor extreme
Sursa foto: captură YT

Seceta fără precedent continuă să afecteze România. În aceste condiții, coada lacului Beliș din Cluj a secat din cauza temperaturilor ridicate pe care le-a înregistrat România în ultima perioadă.

Seceta face ravagii în România: Lacul Beliș aproape că a secat

Lacul Beliș este o destinație turistică importantă din zona Clujului. Însă aproape a secat din cauza temperaturilor ridicate.  La coada lacului apa a secat, iar pământul a început să crape, scrie antena3.ro.

Nivelul apei a scăzut cu câţiva metri, iar lucrurile nu par să se îndrepte pentru că urmează zile cu temperaturi extrem de ridicate.

Deși este ceva normal ca în perioada verii, apa din lacul Beliș să scadă, anul acesta, seceta a accentuat acest fenomen, iar efectele sunt grave.

O parte îngrijorătoare a teritoriului UE este, în prezent, expusă secetei la niveluri de avertizare (46 % din UE) și de alertă (11 % din UE), asociate cu un deficit de umiditate a solului care cauzează stres plantelor, arată un raport al Centrului Comun de Cercetare al Comisiei.

Secetă puternică în Europa

Stresul hidric și termic duce la scăderea randamentului culturilor față de previziunile anterioare deja negative pentru cereale și alte culturi.

Franța, România, Spania, Portugalia și Italia se vor confrunta, probabil, cu această scădere a randamentului culturilor. Într-o anumită măsură sunt, de asemenea, afectate Germania, Polonia, Ungaria, Slovenia și Croația. În Italia, bazinul fluviului Pad înregistrează cel mai înalt nivel de severitate a secetei.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`