O pacientă infectată cu HIV se va căsători la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi: „Pentru noi, tratament înseamnă şi grijă şi empatie”

O pacientă infectată cu HIV se va căsători la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi: „Pentru noi, tratament înseamnă şi grijă şi empatie”

O femeie în vârstă de 33 ani, infectată cu HIV, se va căsători civil în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași. Managerul instituției, Florin Roșu, a făcut anunțul, spunând că a făcut toate demersurile necesare pentru a-i îndeplini dorința pacientei.

Pacienta este din județul Suceava și duce o viață normală datorită tratamentului pe care îl urmează și a colaborării cu echipa medicală, potrivit ziare.com.

„Pacienta are discernământ, este conştientă”

Florin Roșu a declarat că partenerul acesteia, cu care se află într-o relație de 10 ani, a dorit să-i facă surpriza de a o lua de soție la spital. Astfel, un reprezentant de la Serviciul de Stare Civilă va oficializa relația.

„Pacienta are discernământ, este conştientă, destul de slăbită, însă este sub tratament şi observaţie medicală. Pentru noi, tratament înseamnă şi grijă şi empatie faţă de pacient, astfel că am făcut demersurile necesare pentru ca dorinţa acesteia să devină realitate, chiar şi în condiţii de spitalizare.

Din acest motiv îl sprijinim pe cel care de zece ani îi este alături şi care îşi doreşte să îi facă surpriza de a o lua de soţie în spital. Un reprezentant de la Serviciul de Stare Civilă le va oficializa relaţia”, a declarat managerul spitalului.

Pacientul trebuie ajutat constant pentru a nu se simți judecat în societate

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași și-a exprimat susținerea față de căsătoria dintre pacienta infectată cu HIV și partenerul său, în condițiile în care astfel de persoane sunt adesea judecate și arătate cu degetul în societate.

„Starea de bine a pacientului este un factor determinant în terapie, mai ales a pacientului cu HIV-SIDA. Din punct de vedere psihologic, trebuie sprijinit constant pentru a lupta, pentru a nu se simţi judecat într-o societate care, din păcate, încă arată cu degetul spre aceşti oameni”, a mai spus medicul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
12:11 - Alertă în capitala Spaniei, după ce un obiect a fost detonat în apropiere de Biroul Regional al Parchetului European
12:07 - Elena Lasconi: Îi cer premierului Marcel Ciolacu să explice public ce a făcut în legătură cu George Simion după informările din R. Moldova și Ucraina. Cu o mână ne îndatorează pe toți și cu cealaltă strânge voturi pentru Simion (VIDEO)
11:56 - Un român și-a ucis iubita, apoi a zidit-o într-un apartament din Stuttgart, în Germania
11:50 - Lucian Romașcanu: Hrebenciuc n-are niciun fel de calitate oficială în PSD / Vom maximiza votul posibil către Marcel Ciolacu pentru a maximiza votul posibil pentru PSD la parlamentare. Restul sunt speculații (VIDEO)
11:35 - Un polițist în vârstă de 23 de ani și-a pierdut viața după ce a căzut în gol de la etaj. Tragedia s-a petrecut într-un bloc din Sectorul 3
11:34 - Mircea Abrudean: ” PSD își dorește un candidat mai slab în turul doi. Evident că nu și-l dorește pe Nicolae Ciucă” (VIDEO)
11:22 - Gigi Becali, întrebat pe cine ar susține într-o finală Ciolacu – Ciucă: Îți dau și eu un răspuns cum a dat Rareș Bogdan, niciodată PSD, dar Simion intră în turul 2! (VIDEO)
11:05 - Ron Ely, actorul din Tarzan, a murit la 82 de ani. A avut o viață desprinsă din filme, cu oase rupte la filmări și o soție ucisă chiar de copilul lor
10:52 - Emilia Şercan, ameninţată cu moartea în legătură cu dezvăluirile despre teza de doctorat a lui Mircea Geoană
10:41 - Elena Lasconi: Propunerea mea de premier este Ilie Bolojan / Nu aș guverna niciodată cu extremiștii și pro-rușii