O nouă sesiune a programului Casa Verde Fotovoltaice se lansează pe 27 septembrie. Care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinească cei care aplică pentru finanțare și de ce documente este nevoie

O nouă sesiune a programului Casa Verde Fotovoltaice se lansează pe 27 septembrie. Care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinească cei care aplică pentru finanțare și de ce documente este nevoie

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat o nouă sesiune de înscrieri pentru finanțarea persoanelor fizice, în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice. Persoanele fizice se pot înscrie, începând cu ziua de vineri, 27 sepembrie, iar unitățile de cult se pot înscrie, începând cu data de 9 octombrie.

Noua sesiune de înscrieri pentru finanțare din cadrul „Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională, începând cu data de 27 septembrie 2024, ora 10:00 şi până la data de 08 octombrie 2024, câte o zi pentru fiecare regiune sau până la epuizarea bugetului aferent fiecărei regiuni, prin intermediul aplicaţiei informatice pusă la dispoziţie pe siteul www.afm.ro. Totodată, unităţile de cult se vor putea înscrie în program în data de 09 octombrie 2024, ora 10:00 sau până la epuizarea bugetului”, anunță AFM printr-un comunicat de presă.

Ce declară președintele Administrației Fondului pentru Mediu despre Programul Casa Verde Fotovoltaice 2024

Președintele Administrației Fondului pentru Mediu, Laurenţiu-Adrian Neculaescu, anunță un buget record alocat Programului, de aproximativ 2 miliarde de lei.

„Scopul nostru este să facilităm accesul unui număr cât mai mare de beneficiari la finanțarea oferită prin acest program. Ne dorim să asigurăm resursele necesare pentru a sprijini implementarea sistemelor de panouri fotovoltaice în alte aproximativ 67.000 de gospodării, astfel că, după această sesiune vom putea discuta despre aproximativ 200.000 de gospodării care își vor reduce costul facturii la energie electrică și care vor utiliza energie verde”, a declarat Laurenţiu-Adrian Neculaescu, potrivit comunicatului de presă.

Noutățile și îmbunătățirile aduse Programului Casa Verde Fotovoltaice 2024

Sesiunea din 2024 vine cu noutăți, printre care finanțarea achizițiilor de instalații pentru stocarea energiei electrice produse de panourile solare, o măsură pe care președintele AFM o numește „necesară” atât pentru eficiența programului, cât și pentru independența energetică a gospodăriilor.

Îmbunătățiri au fost aduse și platformei prin care se pot face înscrieri. Conturile utilizatorilor pot fi create înainte de începerea oficială a sesiunii de înscrieri, astfel încât persoanele dornice să se poată obișnui cu interfața site-ului, iar la momentul în care începe sesiunea, să fie necesară doar încărcarea documentelor.

Cum se face înscrierea și ce documente sunt necesare?

Înscrierea presupune completarea unor câmpuri prestabilite și încărcarea documentelor necesare, care trebuie să fie valabile la momentul înscrierii.

Solicitantul persoană fizică se poate înscrie o singură dată în cadrul aceleeași sesiuni și doar pentru un singur imobil.

Solicitantul persoană fizică, montarea panourilor voltaice se va face la adresa de domiciliu care figurează în cartea de identitate.

Documentele pe care trebuie să le încarce solicitantul persoană fizică în platformă sunt:

  1. actul de identitate al solicitantului, valabil la data înscrierii în aplicaţie;
  2. certificatul de atestare fiscală privind obligațiile de plată către bugetul de stat de la ANAF;
  3. certificatul de atestare fiscală privind impozitele și taxele locale și alte venituri ale bugetului local;
  4. extras de carte funciară, nu mai vechi de 60 de zile la data înscrierii în aplicaţie;
  5. copia cărții funciare colective, dacă este cazul.

Solicitantul unitate de cult se poate înscrie o singură dată în cadrul aceleeași sesiuni și doar pentru un singur imobil.

Documentele pe care trebuie să le încarce solicitantul persoană fizică în platformă sunt:

  1. certificatul de atestare fiscală privind obligaţiile de plată către bugetul de stat de la ANAF;
  2. certificatul de atestare fiscală privind impozitele şi taxele locale şi alte venituri ale bugetului local;
  3. extras de carte funciară, nu mai vechi de 60 de zile la data înscrierii în aplicaţie

Aplicaţia informatică nu permite modificarea/înlocuirea/eliminarea documentelor încărcate de către solicitant.

Toate informaţiile necesare participării în Program sunt publicate pe site-ul www.afm.ro, la secţiunea Programe de finanţare – Sisteme fotovoltaice.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:18 - Ludovic Orban: Iohannis, dacă vrea să candideze, să își dea demisia din funcția de Președinte. Sper că sunt ultimele zvârcoliri ale acestui zombie politic, care, în loc să servească poporul român, și-a făcut doar poftele personale (VIDEO)
21:13 - Ouăle din Ucraine se vând aproape instant în magazinele din România. Care este prețul pe care îl plătește un român pentru un singur cofraj
20:57 - Cum a reușit o femeie să slăbească 72 de kilograme în doar doi ani: „Am reușit să fac lucruri pe care le credeam dificile”
20:48 - Poliția Română, despre captura record de cocaină: Am știut în fiecare moment unde se află acele butoaie / Mai avem și alte operațiuni în curs, nu doar în Portul Constanța, ci și în alte zone ale României (VIDEO)
20:45 - Florian Bodog: PNL-ul și Nicolae Ciucă sunt dispuși să rupă coaliția de guvernare doar pentru că PSD-ul nu aceptă să voteze o astfel de lege pentru un singur om. Își doresc să asigure un loc călduț pentru președintele Iohannis (VIDEO)
20:24 - Mesaj divin primit de Lora, de la mama ei, în ziua nunții cu Ionuț Ghenu: „Au apărut deodată!”
20:24 - Marcel Ciolacu și-a prezentat programul din 3 aprilie: „Nici domnul Ciucă, nici domnul Iohannis nu au fost în programul meu pe 3 aprilie! Ca să nu se mai încurce domnul Ciucă în explicații…”
20:23 - Explozie urmată de un incendiu la Gheorgheni. Două persoane au fost salvate de pe acoperișul unei clădiri
20:06 - Diana Buzoianu, despre legea candidaturii lui Iohannis: USR o va ataca la CCR dacă va trece prin Parlament / Inclusiv PSD s-a opus să pună proiectul pe ordinea de zi și să îl respingă (VIDEO)
20:04 - Românii care au carduri și conturi la această bancă trebuie să fie extrem de atenți la bani! Anunț important pentru toți clienții instituției bancare