O nouă gafă în cazul crimei din Sibiu: Suspecții pot scăpa de arest pentru că ar fi fost încălcat Regulamentul de ordine interioară al instanțelor

O nouă gafă în cazul crimei din Sibiu: Suspecții pot scăpa de arest pentru că ar fi fost încălcat Regulamentul de ordine interioară al instanțelor
Sursa foto: Facebook/ Adrian Kreiner

Avocatul unuia dintre suspecții în cazul crimei de la Sibiu a contestat măsura arestului preventiv emisă de judecători invocând vicii de procedură. Cu privire la această speță urmează să se pronunțe magistrații de la Curtea de Apel Alba.

Ce susține avocatul unuia dintre suspecții crimei din Sibiu

Procurorii au emis mandate de arestare preventivă pentru Marian Cristian Minae, Laurențiu Ghiță și Costinel Cosmin Zuleam, principalii suspecți în cazul uciderii omului de afaceri sibian.

Doi dintre suspecți au fost deja localizați și, ulterior, reținuți de autoritățile din Marea Britanie. Procurorul de caz a formulat către Tribunalul Sibiu o cerere de preschimbare a termenului de judecată, stabilit inițial pentru data de 22 noiembrie 2023, după ce Instanța a decis pe data de 18 noiembrie amânarea judecării cauzei, potrivit adevarul.ro.

Doar că în ziua de duminică, 19 noiembrie 2023, magistrații de la Tribunalul Sibiu nu doar că au ignorat solicitarea procurorului, dar au și constituit un nou dosar, deși pe aceeași speță era deja unul înregistrat, adică dosarul cu numărul 2710/85/2023. Cel de-al doilea complet de judecată a dispus în aceeași zi de duminică arestarea celor trei suspecți.

În aceste condiții, avocatul unuia dintre suspecți susține că această cauză trebuia să fie soluționată de primul complet.

.„Așa este, am formulat contestație împotriva judecătorului de drepturi și libertăți prin care s-a dispus arestarea preventivă a celor trei inculpați. Vreau să menționez că prin această contestație nu am criticat existența sau inexistența indiciilor privind săvârșirea faptelor”, a precizat avocatul Daniel Oțel.

Marian Cristian Minae a fost reținut în Irlanda de Nord, în timp ce al doilea suspect, Laurențiu Ghiță, a fost găsit în Scoția. Procedurile privind extrădarea celor doi nu pot începe, însă, decât în momentul în care există o decizie definitivă în ceea ce privește măsura arestării preventive. Al treilea suspect, Costinel Cosmin Zuleam, nu a fost găsit încă, ultimele informații indicând prezența acestuia pe teritoriul Belgiei.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`