O nouă escrocherie prin SMS. Infractorii pretind să sunt din partea Poștei Române

O nouă escrocherie prin SMS. Infractorii pretind să sunt din partea Poștei Române
Sursa foto: Facebook - Compania Naţională Poşta Română

O nouă escrocherie circulă zilele acestea, după ce mai multe persoane au primit mesaje prin care infractorii pretind că sunt din partea Poștei Române. Ei îi îndeamnă să apese pe un link pentru a-și recupera un pachet, unde își vor introduce datele personale. Specialiștii lansează un avertisment pentru a nu cădea în plasă.

Escrocheria prin Poșta Română

Escrocii au găsit o metodă prin care pot să înșele foarte ușor, dar important este ca niciodată să nu apăsați pe link-ul din mesaj și să nu oferiți datele personale, informează Cancan.

„Sunt două explicații pentru situația aceasta. Pe de-o parte, Poșta Română este printre cele mai cunoscute branduri din țară și atunci este foarte ușor pentru cineva să apeleze la această siglă pentru a câștiga încrederea celui vizat. Pe de altă parte, este un mod foarte ușor pentru persoane rău intenționate de a face bani”, a explicat Valentin Ștefan, directorul general al Poștei Române.

În mesajele primite, escrocii spun că oamenii au primit un colet, doar că lipsește numărul străzii din adresă. Astfel, sunt îndemnați să acceseze link-ul din SMS și să își introducă datele personale. Românii trebuie să ignore aceste mesaje și să nu acceseze link-ul sau să introduce datele personale.

Poșta Română poate trimite alt tip de mesaje

Directorul general al Poștei Române spune că oamenii pot primi mesaje reale din partea companiei, dar niciodată nu se vor cere datele personale prin mesaj. În acest mod, românii pot diferenția mesajul real de cel fals.

„Sigur că da, compania folosește acest mod de a interacționa cu clienții, SMS-uri, e-mailuri, dar fără excepție au ca scop informarea. Informăm clienții că este livrat un colet sau că este o problemă cu un colet, dar niciodată nu solicităm date și, cu atât mai puțin, plăți prin link-uri”, a spus Valentin Ștefan.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`