O nouă CONTRAPERFORMANȚĂ bifată de autorități: NU s-a finalizat nicio lucrare de consolidare de bloc cu risc seismic, deși bugetul a fost DE 5 ORI MAI MARE

O nouă CONTRAPERFORMANȚĂ bifată de autorități: NU s-a finalizat nicio lucrare de consolidare de bloc cu risc seismic, deși bugetul a fost DE 5 ORI MAI MARE
Foto: Economica.net

Autoritățile bifează o nouă contraperformanță. Deși au avut un buget uriaș în 2016 pentru consolidarea clădirilor încadrate în clasa I de risc seismic nu au finaliza nicio lucrare de execuție/proiectare, scrie Profit.ro.

Bucureștiul este Capitala cea mai vulnerabilă la cutremure din sudul Europei, iar numărul seismelor s-a întețit în ultimul timp. De asemenea, statistic, o dată la 40 de ani are loc un cutremur major, ultimul fiind în 1977. Totuși, autoritățile nu par îngrijorate, deși, în centrul orașului, pe bulvardele mari sunt blocuri din anii ’40, clădiri grav afectate de trecerea timpului.

O măsură luată de primărie a fost ca, în 2015, să scoată magazinele de la parterul acestor blocuri, îndemnându-i pe locatari să li se alăture proiectului de consolidare. În acel an, o singură clădire a fost consolidată. În Hârșova.

În aceste condiții, fostul Guvern a majorat de 5 ori bugetul acestor lucrări și și-a asumat pentru 2016 să consolideze/proiecteze toate blocurile rămase restante din 2015, adică 66, plus încă 14 blocuri din București.

Date transmise sursei citate de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice relevă acum că, în 2016, nu au fost finalizate proiectarea și/sau execuția lucrărilor de intervenție la clădirile de locuit incluse în programul anual de acțiuni. Mai exact, autoritățile nu au finalizat nicio lucrare de consolidare a vreunui bloc pericol public de pe listă, deși au avut la dispoziție un buget de 25 de milioane de lei, pe care în aceste condiții nici nu l-au cheltuit.

Acum, toate aceste 80 de blocuri sunt pregătite să fie renominalizate în programul pe acest an.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`