”O mamă spunea că fiul ei s-a dus la distracție și acum nu mai e. Rămăsese doar cu un număr pe o hârtie”. Medici de la Maternitatea Bucur: Am realizat gravitatea situației abia la 24 de ore (VIDEO)

”O mamă spunea că fiul ei s-a dus la distracție și acum nu mai e. Rămăsese doar cu un număr pe o hârtie”. Medici de la Maternitatea Bucur: Am realizat gravitatea situației abia la 24 de ore (VIDEO)

Cadre medicale de la Maternitatea Bucur au povestit cum au încercat să ofere ajutor victimelor incendiului de la clubul Colectiv și despre desfășurarea de forțe care a avut loc pentru a fi salvați cât mai mulți oameni. 

Acestea au povestit că erau foarte mulți oameni întinși pe jos, ajutați de medici, salvările nu mai făceau față, iar imaginile cu părinții care își plângeau copiii erau terifiante.

Am ieșit cu asistentele și cu doctorii. Nu am realizat cât de mare e dezastrul decât după ce am coborât.

Pompierii scoteau oamenii și noi am coborât cu materiale sanitare, cu tot ce se poate. Fetele au început să facă masaj cardiac. Erau mulți întinși pe jos și nu se știa cât de grav sunt. Am început să alergăm de la salvare la salvare, ca să poată fi luați în ordinea gravității. Ambulanțele nu mai făceau față.

Nu le-a fost foarte greu să reanimeze. Au procedat la fel ca pe secții, la bebeluși. Care își recăpătau pulsul erau puși în salvări. Nici nu s-a mai ținut seama de capacitatea salvării.
S-a intubat pe stradă, culcat. Poziția de intubare e foarte dificilă. Ca să stai în genunchi pe asfalt  să intubezi e foarte greu.

A fost foarte greu și pentru că era întuneric. Norocul nostru că voi, jurnaliștii, ați ținut luminile de la camerele de luat vederi pentru că altfel nu se vedea. Era întuneric, iar ei erau plini de fum și nu puteau vorbi și respira.

Era o imagine cumplită: au venit părinții unui băiat și au strigat că e mort. Mama spunea că a avut un copil care s-a dus la distracție și acum nu mai e. Mai avea doar un bilet cu un număr în mână. Mama lui era întinsă peste el în salvarem iat tatăl lui plângea cu buletinul la cap.

Cei de pe SMURD au fost superorganizați. Au fost peste 50 de mașini care au venit. Nici nu mă așteptam. Nu e adevărat că au întârziat. Au venit în maxim 10 minute. Noi când am auzit sirena am coborât imediat. Nu știu când s-a sunat din interior.

Am realizat gravitatea situației abia la 24 de ore. Atunci nu mi-am dat seama cât de grav a fost.

Sunt asistente, medici voluntari și rezidenți care au venit să ajute și medicul anestezist. Toți am mers și am ajutat fără să lăsăm neasigurat spitalul”, au spus cadre medicale din cadrul maternității Bucur.

#DIRECT_ONE_no98gb#

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)