O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza

O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
Foto simbol: Pixabay

În această perioadă în care toate produsele și serviciile s-au scumpit, românii încerca să facă tot posibilul să reducă din cheltuieli.O modalitate simplă de a face asta este de a consuma apa de la robinet și de a nu o mai cumpărat din magazin, însă pentru o localitate din județul Giurgiu, apa de la robinet este un adevărat pericol pentru sănătate.

Ce pericole se ascund în apa de la robinet

În unele zone din țară, apa de la robinet poate să fie un risc pentru sănătate, de aceea nu ar trebui să o considerăm o soluție pentru atunci când vrem să reducem din cheltuieli. În mai multe localități din județul Giurgiu, apa de la robinet nu are deloc o calitate bună. De exemplu, în Chiriacu, apa este mai dură de 30 grade germane, iar în Gogoșari, din cauza faptului că a scăzut pânza freatică, apa nu poate fi furnizată decât 7 ore pe zi, conform click.ro. 

Localitatea unde apa de la robinet nu este potabilă

Există o localitate unde apa are o calitate atât de scăzută, încât nu poate să fie potabilă.

„Sunt probleme la Mihăileşti, unde am fost nevoiţi să declarăm apa nepotabilă datorită amoniului, iar un foraj are şi nitraţi. Din cele trei foraje vechi de mică adâncime unul a rămas complet fără apă şi numai poate fi utilizat, la altul au apărut nitraţii, iar cele patru foraje noi au amoniu.

A fost foarte greu să gestionăm situaţia şi a trebuit să declarăm apa nepotabilă acolo, o folosesc doar în scop menajer şi avem şi o reducere a preţului în localitate cu 30 la sută din această cauză”, a explicat, potrivit observatornews.ro, Bogdan Băcanu, șeful Centrelor Zonale din cadrul Apa Service Giurgiu.

„Ph-ul apei de la robinet, la Giurgiu, este de 7,3 faţă de ph-ul ideal de 7,7, cantitatea de impurităţi este de 1,2 în condiţia în care nu trebuie să depăşească 5 unităţi, la nitraţi şi nitriţi, la Giurgiu, valoarea este foarte mică”, mai spune Băcanu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`