O legumă preferată de români, îngrașă mai mult decât carnea. Toți o folosesc la mâncare

O legumă preferată de români, îngrașă mai mult decât carnea. Toți o folosesc la mâncare
Foto: Pixabey

Există o legumă consumată frecvent în România, care adaugă kilograme în plus mai mult decât produsele din carne. Cu toate că este inclusă în dieta cotidiană sub diverse forme, puține persoane sunt conștiente de riscurile pe care le presupune consumul acestei legume.

Leguma care îngrașă mai mult decât carnea

Recentele studii de la Școala Medicală Harvard contrazic informațiile anterioare ale Asociației Americane a Inimii cu privire la beneficiile cartofilor pentru sănătate. Aceste cercetări arată că cartofii, fie ei fierti, copti sau prăjiți, pot contribui la creșterea în greutate mai mult decât consumul de carne roșie sau băuturi dulci. De asemenea, se evidențiază un conținut caloric ridicat asociat cu aceste legume.

„Este important să avem un echilibru între diferitele tipuri de legume în dieta noastră. Legumele cu un conținut mai mare de carbohidrați, cum ar fi cartofii, mazărea sau fasolea, ar trebui consumate cu moderație.

Experții recomandă consumul moderat al cartofilor

Legumele cu un conținut mai scăzut de carbohidrați, cum ar fi broccoli, spanacul sau salată verde, ar trebui să fie o bază a dietei noastre”, a declarat nutriționistul, conform revistei viva.ro.

Cartofii sunt bogăți în valoare nutritivă, însă prețul lor este relativ redus. De aceea, experții recomandă consumul moderat, deoarece pot contribui la îngrășare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`