O jandarmeriţă a fost lovită în cap cu o talangă la protestul crescătorilor de animale

O jandarmeriţă a fost lovită în cap cu o talangă la protestul crescătorilor de animale
Sursa foto: Jandarmeria Română / Facebook

O jandarmeriţă a fost lovită în cap cu o talangă de un bărbat care participa la protestul organizat în Piaţa Victoriei de crescătorii de animale.

Protest cu incidente la Guvern

Potrivit Jandarmeriei Capitalei, în jurul orei 17.00, circa 30 de persoane s-au apropiat de limita dispozitivului de garduri. Una dintre ele a reușit să iasă pe carosabil și, în îmbulzeala ce a urmat, jandarmerița a fost lovită.

„Una dintre persoane a rupt dispozitivul de garduri şi a ieşit în carosabil. Jandarmii au încercat să o readucă în zona de desfăşurare, ocazie cu care celelalte persoane au început să pună presiune pe dispozitivul de panouri metalice. În urma forţării dispozitivului, o jandarmeriţă de la dialog a fost lovită în zona capului cu un obiect contondent (o talangă), fiind condusă ulterior la un echipaj medical pentru acordarea de îngrijiri medicale”, a transmis Jandarmeria Capitalei, într-un comunicat citat de Agerpres.

Bărbatul s-a îndreptat apoi spre Muzeul Antipa. El n-a vrut să meargă de bună voie la autospecială în vederea stabilirii identităţii, așa că a fost nevoie de folosirea forţei. El a fost dus apoi la secția de poliţie pentru identificare şi luarea măsurilor legale.

Jandarmeria a mai precizat că protestul a fost unul spontan, nefiind avizat de Primăria Capitalei.

Amintim că reprezentanți ai crescătorilor de animale au fost primiți azi la discuții de premierul Marcel Ciolacu (PSD). Acesta a anunțat la final că au convenit „o serie de soluții rapide pentru a depăși valul de pestă a micilor rumegătoare cu focare în câteva zone ale țării”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`