O insulă din Europa este scoasă la vânzare cu un preț la fel ca un apartament de trei camere. Pe insulă este întotdeauna vară și soarele nu apune niciodată

O insulă din Europa este scoasă la vânzare cu un preț la fel ca un apartament de trei camere. Pe insulă este întotdeauna vară și soarele nu apune niciodată

O insulă din Europa a fost scoasă la vânzare pentru un preț asemenea unui apartament de trei camere. Este vorba despre insula Fladda-Chuain, care face parte din arhipelagul Fladda. Cu o suprafață de 27 de hectare, insula este nelocuită, însă este cunoscută pentru miturile, legendele și misterele unei culturi dispărute.

Numele insulei se traduce prin „Insula plată din ocean”

Insula Fladda-Chuain este nelocuită, iar numele ei se traduce prin „insula plată din ocean”, având o istorie plină de mituri și legende. În mitologia irlandeză, insula era cunoscută drept locul tinereții veșnice și se spunea că este sacră. Mai mult, se spunea că pe insulă este întotdeauna vară, iar soarele nu apune niciodată, potrivit click.ro. 

Goldcrest, agenția care se ocupă de vânzarea insulei, a menționat în anunțul de vânzare că aceasta este plină de păsări, iar delfinii și balenele se apropie deseori de coastele sale. Mai mult, insula are golfuri care oferă locuri de acostare pentru bărci mici și caiace.

Cu cât este scoasă la vânzare insula

Pe insulă se găsește o capelă care a fost construită în secolul al VI-lea, perioadă în care a fost adus creștinismul în arhipelag. Se pare că insula a fost vizitată și de vikingi, în 1851. Aici a fost descoperit un inel viking din aur din secolul al XI-lea, care este acum expus la Muzeul Național al Scoției.

„Fladda-Chuain este o insulă foarte liniștită, cu un farmec aparte. Această vânzare oferă o oportunitate excepțional de rară, pentru că Fladda-Chuain va fi pentru eventualul cumpărător un sanctuar fabulos, un loc în care se va putea bucura de unele dintre cele mai remarcabile peisaje pe care le are de oferit Scoția”, a declarat Jock Galbraith, de la agenția Goldcrest.

Insula este scoasă la vânzare cu suma de 220.000 de euro. Aceasta se află la nord de insula Skye, una dintre cele mai mari și mai populare insule din Hebridele Interioare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
11:07 - Marcel Ciolacu: Prelungim plafonarea prețurilor la polițele RCA pentru încă trei luni, până la sfârșitul anului. Preîntâmpinăm apariția unor dezechilibre în piață și creșterea prețurilor la aceste poliție auto (VIDEO)
10:50 - A murit Andrei Sever Mureșan, primul jucător de tenis român membru al ATP
10:44 - Simonis (PSD), pe B1 TV: Avem atâtea probleme și PNL nu are altceva mai bun de discutat decât despre viitorul lui Iohannis. Liberalii sunt cei care și-au încălcat promisiunile. Rareș Bogdan să gândească înainte să vorbească (VIDEO)
10:44 - Accident grav în Teleorman. Un tânăr a murit după ce mașina în care se afla a intrat într-un cap de pod
10:42 - Hotelierii bulgari se plâng că nu mai au destui turiști nici de pe „piețele sigure” ca România
10:35 - Directorul Departamentului pentru situații de Urgență de la Apele Române, despre pericolul viiturii de pe Dunăre. În ce condiții s-ar putea inunda Bucureștiul?
10:35 - Donald Trump ar fi fost informat de serviciile secrete americane „cu privire la amenințări reale și specifice din partea Iranului de a-l asasina”
10:24 - Ce gest a făcut regele Charles pentu o bătrânică de 87 de ani. „A fost încântat”
10:11 - Siegfried Mureșan: Marcel Ciolacu a blocat absorbția de fonduri europene. Blocajul absorbției este strict o problemă de voință politică, nu de capacitate instituțională
10:09 - Cozma (PNL): Suntem într-o situație economică și financiară dezastruoasă pentru că Ciolacu nu se pricepe. Chiar el a recunoscut că face meditații. Practic, se califică la locul de muncă (VIDEO)