O inițiativă privată a transformat un gard de construcție în galerie de artă urbană (FOTO)
Un simplu gard de șantier a devenit o adevărată operă de artă stradată. Aceasta poate fi admirată pe gardul care înconjoară lucrările de reabilitare și consolidare ale Operei din Craiova și ale Colegiului Național „Carol I”. Opera de artă a fost realizată de Dmitri Potapov, artist din Republica Moldova, proiectul fiind posibil printr-un parteneriat între compania Construcții Erbașu și Asociația buchARTest, cu sprijinul municipalității Craiova. Pictura murală va rămâne expusă până la finalizarea proiectului de reabilitare și consolidare.
Nouă operă stradală în Craiova
Acest proiect reprezintă modul în care compania Construcții Erbașu dorește să dea înapoi comunității. În opera sa, Dmitri Potapov a inclus elemente ce au legătură cu educația, opera și cu patrimoniul cultural al orașului. Lucrarea a devenit rapid un punct de atracție pentru rezidenți și pentru vizitatori.
„A fost minunat să văd reacțiile pozitive ale oamenilor și să descoperim că vom aduce bucurie și inspirație zilei lor.” a spus artistul Dmitri Potapov.
„Suntem încântați să vedem impactul pozitiv pe care l-a avut această pictură murală asupra comunității și ne bucurăm că am putut schimba deja percepția asupra modului în care poate arăta un șantier pe parcursul lucrărilor”, a declarat Bogdan Popescu, marketing managerul companiei Construcții Erbașu.
Proiectul este rezultatul unui parteneriat între compania Construcții Erbașu și Asociația buchARTest, cu sprijinul municipalității Craiova. Asociația buchARTest lucrează în vederea regenerării urbane prin artă stradală și consideră că inițiativele de acest fel sunt esențiale pentru orașe care își doresc un nivel ridicat de bunăstare a locuitorilor.
„Suntem fericiți că am făcut parte din acest proiect și să vedem cum a fost acceptat de comunitate”, a spus Ilinca Ioanițescu, managerul proiectului de artă murală. „Arta publică are puterea de a transforma spațiile și de a conecta oamenii în moduri semnificative. Sperăm să vedem mai multe proiecte ca acesta în viitor” a susținut Livia Florea, fondatoarea Asociației buchARTest.