O grădină zoologică din Australia a găsit cel mai mare păianjen-pâlnie. Numele lui este Hemsworth

O grădină zoologică din Australia a găsit cel mai mare păianjen-pâlnie. Numele lui este Hemsworth
Sursă foto. Unsplash

Măsurând 9,2 cm de la un picior la altul, „Hemsworth” păianjenul-pâlnie mascul este cel mai mare de acest fel înregistrat de Parcul Australian de Reptile, scrie CNN.

Specimenul Atrax robustus este cel mai mare de acest fel înregistrat de Parcul Australian de Reptile

Botezat Hemsworth, păianjenul depășește recordul stabilit de cel mai mare păianjen din parc anterior, Hercules, care măsura 7,9 centimetride la un picior la altul și a fost donat în ianuarie 2024.

„Hemsworth este diferit. „Este cel mai mare păianjen”, a spus îngrijitoarea păianjenilor din parc, Emma Teni, într-un videoclip postat pe pagina oficială de Facebook.

Păianjenul poartă numele fraților Hemsworth – Chris, Liam și Luke – care se numără printre unii dintre cei mai importanți actori australieni de la Hollywood.

„Acest păianjen e atât de mare în comparație cu colegii săi, încât mi-a amintit de Chris Hemsworth și de frații săi și de modul în care ei se ridică deasupra unei persoane obișnuite”, a declarat Teni, afiliată CNN, Sky News Australia.

Potrivit Muzeului Australian, lungimea medie a corpului unui păianjen pâlnie este de 1 până la 5 centimetri, păianjenii masculi de obicei fiind mai mici decât femelele.

Colții lui Hemsworth vor fi acum „mulși” pentru a extrage venin, care va fi transformat în antivenin salvator.

Paianjenii pâlnie, specia cea mai periculoasă trăiește în Sydney și sunt cunoscuți pentru veninul lor mortal, cu acțiune rapidă. Înainte ca antiveninul să fie introdus în 1981, 13 persoane au murit ca urmare a mușcăturilor din pânza de pâlnie. De la introducerea sa, nu au existat victime.

În ciuda dimensiunii sale, Hemsworth nu este în niciun caz cel mai mare tip de păianjen din Australia.

Acest titlu i se adresează unei specii de tarantula cunoscută sub numele de păianjenul care fluieră, datorită zgomotului pe care îl emite atunci când este provocat. Lungimea corpului speciei poate crește până la 6 centimetri (aproximativ 2,36 inci) și pot avea o lungime a picioarelor de 16 centimetri (aproximativ 6,3 inci), potrivit Muzeului Australian.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:37 - Eugen Tomac: Președintele Iohannis cu cât mai mult stă la Cotroceni, cu atât mai mult rău face democrației românești. El este cel mai contestat și are pârghii pentru a detensiona situația (VIDEO)
22:36 - Noul ministru al Educației, despre efectele negative ale meditațiilor asupra sistemului de învățământ. „Trebuie fiscalizate pentru a nu scuti profesorul să-și facă bine datoria la clasă”
22:09 - Daniel Breaz (PNL): Dacă dorim într-adevăr să avem un Președinte al acestei alianțe pro-europene, va trebui să fim consecvenți și să mergem cu același Președinte (VIDEO)
22:02 - Poștașii au început împărțirea pensiilor. Cât mai au de așteptat cei care primesc banii pe card
21:57 - Mai este posibilă scoaterea lui Călin Georgescu din cursa pentru prezidențiale? Elena Lasconi: „Cele 3 decizii ale CCR sunt atât de grave încât nu cred că se mai pot repara vreodată. E extrem de grav ce s-a întâmplat” (VIDEO)
21:53 - Incendiu pe Autostrada A2 București – Constanța. O mașină a ars în totalitate
21:44 - Elena Lasconi: Sunt deschisă să dialoghez cu Nicușor Dan, dar nu avem fixată nicio întâlnire (VIDEO)
21:36 - Au început lucrările de extindere a plajei într-o stațiune preferată de tineri. Când se estimează că vor fi finalizate
21:31 - Elena Lasconi: „A fost unul dintre cele 6 momente în care s-a încercat scoaterea mea din această cursă pentru prezidențiale”. Ce spune președinta USR despre situația creată privind candidatura lui Crin Antonescu (VIDEO)
21:23 - Mai puține locuri de muncă în străinătate. Motivul pentru care multe țări din Europa au avut parte de restructurări