O fetiță din Suceava a ajuns la spital cu o căpușă uriașă prinsă de scalp (FOTO)

O fetiță din Suceava a ajuns la spital cu o căpușă uriașă prinsă de scalp (FOTO)

Medicii din Suceava au fost uluiți de o fetiță care a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe cu o căpușă uriașă. Copilul a fost adus de părinții care au observat insecta prinsă de scalp.Aceștia cred că ea a luat căpuşa din parcul de lângă bloc, undes-a jucat în iarbă.

Specialiștiii-au îndepărtat parazitulşi i-au prescrisun tratament cu antibiotic. Fetița va fi supusă mai multoranalize medicale în perioada următoare.

Primăria municipiului Suceava nu a făcut până acum nicio dezinsecție a spațiilor publice din localitate, iarcele mai multe dintre spațiile verzinu sunt întreținute și vegetația a crescut deja foarte mult, scrie suceava.net.

Cum vin oamenii în contact cu căpusele și ce zone ale corpului preferă aceste insecte

Căpusele sunt extrem de activein lunile mai-iulie. Riscul este crescut in zonele impadurite si pe pajistile din preajma padurilor. Acesteamai pot fi aduse in casa sau gradina de caini sau pisici, care sunt expusi cand alearga prin iarba.

Medicii spun că cele mai multe căpușesunt inofensive și nu necesită tratament medical, însă nu trebuie îndepărtate acasă. Aceste insectepot fi purtătoare de germeni care cauzează boli precum Boală Lyme sau febra Rocky Mountain, potrivitreginamaria.ro.

De obicei, mușcăturile acestorasunt nedureroase. Ele preferă zonele calde și umede de pe corp șimigrează de obicei către zona inghinală, axile și par, undeîși introduccapul sub piele și începsă se hrănească cu sânge.

Dacă se reușește îndepărtarea în primele 24 de ore de la mușcătura, șansele de a face boală Lyme se reduc considerabil.

Cum ne ferim de căpușe

Iată ce ne recomandă specialiștii, în legătură cu mușcăturile de căpușă:

  • După ce copilul se joacă afară, verifică-i pielea și părul – mai ales pe scalp, după ureche, în jurul gâtului și sub brațe

  • Când se joacă în zonele cu pădure, copilul trebuie să poarte haine lungi, care să îi acopere mâinile și picioarele și să aibă șosete
  • Folosește o soluție contra căpușelor (repelenta) cu cel puțin 10-30% DEET care oferă protecție copiilor cu vârstă mai mare de 2 ani, urmând întocmai instrucțiunile de folosire
  • Evita zonele cunoscute cu căpușe
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
07:20 - Donald Trump continuă procesul de formare a echipei sale de guvernare. A numit-o pe Pam Bondi ministru al Justiției după retragerea lui Matt Gaetz
00:19 - Adriana Bahmuțeanu, ținta cuvintelor dure, venite din partea fiului ei cel mare. „Ești o rușine”
00:05 - Ciucă: Am pierdut politic pentru că am făcut coaliţie cu PSD. Important e să recunoşti când greșești. Unii colegi s-au opus atunci și au avut dreptate (VIDEO)
23:49 - Bode, banc cu PSD: „Cum deosebești la garderobă haina unui PSD-ist de celelalte?” (VIDEO)
23:42 - Doi medici de la un spital din Iași, bănuiți că ar consuma droguri în timpul gărzilor. Ambii sunt vizați într-o anchetă DIICOT
23:15 - Parlamentul a votat un proiect de lege care scutește de impozit câștigurile din cryptomonede. Biriș: „Probabil sunt destul de mulți care și-au luat șpăguțele prin bitcoin” (VIDEO)
22:58 - Vânzarea a peste 1000 de produse alimentare a fost oprită temporar de ANPC. Ce nereguli au sesizat comisarii
22:36 - Profesorul de economie Cristian Păun: Când politicienii îți spun ”stai liniștit în banca ta”, tre’ să sari ca ars. Discursul lor se va schimba radical după alegeri. Românii să fie cumpătați, că vin vremuri grele (VIDEO)
22:31 - Ce rețete neobișnuite a pregătit Meghan Markle cu ocazia Zilei Recunoștinței. „Vei fi regele sau regina burților fericire”
22:11 - Nicușor Dan, întrebat cu cine va vota la prezidențiale: „O să votez cu unul dintre ei” / „În momentul de față, îl avem sigur pe Marcel Ciolacu în turul 2” (VIDEO)