Medicii din Suceava au fost uluiți de o fetiță care a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe cu o căpușă uriașă. Copilul a fost adus de părinții care au observat insecta prinsă de scalp.Aceștia cred că ea a luat căpuşa din parcul de lângă bloc, undes-a jucat în iarbă.
Specialiștiii-au îndepărtat parazitulşi i-au prescrisun tratament cu antibiotic. Fetița va fi supusă mai multoranalize medicale în perioada următoare.
Primăria municipiului Suceava nu a făcut până acum nicio dezinsecție a spațiilor publice din localitate, iarcele mai multe dintre spațiile verzinu sunt întreținute și vegetația a crescut deja foarte mult, scrie suceava.net.
Căpusele sunt extrem de activein lunile mai-iulie. Riscul este crescut in zonele impadurite si pe pajistile din preajma padurilor. Acesteamai pot fi aduse in casa sau gradina de caini sau pisici, care sunt expusi cand alearga prin iarba.
Medicii spun că cele mai multe căpușesunt inofensive și nu necesită tratament medical, însă nu trebuie îndepărtate acasă. Aceste insectepot fi purtătoare de germeni care cauzează boli precum Boală Lyme sau febra Rocky Mountain, potrivitreginamaria.ro.
De obicei, mușcăturile acestorasunt nedureroase. Ele preferă zonele calde și umede de pe corp șimigrează de obicei către zona inghinală, axile și par, undeîși introduccapul sub piele și începsă se hrănească cu sânge.
Dacă se reușește îndepărtarea în primele 24 de ore de la mușcătura, șansele de a face boală Lyme se reduc considerabil.
Iată ce ne recomandă specialiștii, în legătură cu mușcăturile de căpușă:
După ce copilul se joacă afară, verifică-i pielea și părul – mai ales pe scalp, după ureche, în jurul gâtului și sub brațe