O fetiță a împlinit șase ani în mijlocul dezastrului din Galați. Pompierii i-au cântat „la mulți ani” (VIDEO)

O fetiță a împlinit șase ani în mijlocul dezastrului din Galați. Pompierii i-au cântat „la mulți ani” (VIDEO)
Inquam Photos / George Călin

O fetiță din Galați și-a serbat ziua de naștere într-un mod de neuitat. Pompierii din Pechea, una dintre comunele grav afectate de inundații, i-au adus o bucurie fetiței de șase ani, când au venit să îi cânte „la mulți ani”.

Momentul a fost unul special

Pompierii au mers acasă la fetiță pentru a-i cânta „la mulți ani”, chiar în mijlocul dezastrului lăsat de inundații. Micuța a fost toată un zâmbet, iar întreg momentul a fost filmat și pus pe rețelele sociale ale celor de la Departamentul pentru Situații de Urgență, conform observatornews.ro. 

Greutățile pe care le-au îndurat locuitorii din Galați

Gălățenii trec prin clipe foarte grele, după ce toată agoniseala de o viață le-a fost luată de ape. Aceștia sunt nevoiți să doarmă pe jos sau câte cinci persoane înghesuite.

„Am dormit pe jos. Am pus pături, plăpumi, oricum este foarte frig. Am dormit două nopţi jos, jos, pe pături”, spune Ştefana Bodea, sinistrată.  Femeia locuia într-o casă modestă alături de cei doi fii ai săi. În prezent, aceștia stau într-un container pus la poartă. „Momentan acuma e bine că nu e frig, dar la iarnă? La iarnă nu putem rezista în container”, a continuat ea.

Tanti Ioana, în vârstă de 74 de ani, a lucrat o viață întreagă pentru a le asigura un trai mai bun celor patru copii. „Din toată munca mea de o viaţă, cu atâta am rămas. Încotro o iei? De n-ar veni mai mare să ne termine de tot. Şi-aşa mai trăim degeaba”, spune cu durere tanti Ioana.

Peste 7.000 de case au fost afectate de inundațiile din Galați, iar în cele mai multe dintre ele nu se mai poate trăi, deoarece există riscul prăbușirii în orice moment.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`