O femeie s-a aruncat de la etajul 6 al Spitalului Județean din Timișoara: Pacienta era diagnosticată cu o boală gravă și aștepta rezultatul testului pentru coronavirus
O femeie, în vârstă de 45 de ani, a sărit, vineri dimineață, de la etajul 6 al Spitalului Județean din Timișoara, informează tion.ro. Potrivit primelor informații, pacienta ar fi fost diagnosticată cu cancer, iar în momentul în care a comis gestul extrem sera singură în salon și aștepta să fie testată pentru infecția cu noul coronavirus.
O pacientă care suferea de o boală gravă s-a aruncat de la etajul 6 al Spitalului Județean din Timișoara. Femeia fusese testată pentru COVID-19
Femeia era din localitatea Lovrin, din județul Timiș, și fusese spitalizată pe 3 iunie.
„Este vorba despre o femeie care are o tumoră cerebrală mare. A fost internată acum două zile cu febră. A fost testată de COVID-19. Medicii de gardă de acolo au încercat să o liniștească, era agitată. Fiind și suferința, a recurs la acest gest”, a declarat directorul medical al Spitalului Județean Timișoara, medicul Gheorghe Nodiți, potrivit sursei citate.
Medicii ajunși la fața locului nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața pacientei.
Polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, iar cazul a fost preluat de procurorii din Timiș.
Peste 500 de cazuri de infecție cu noul coronavirus, în Timiș
Timișoara este unul dintre orașele din țară unde epidemia de coronavirus a fost ținută cu succes, sub control, până acum. Potrivit datelor transmise, joi, de Grupul de Comunicare Strategică, la nivelul județului Timiș au fost confirmate puțin peste 500 de cazuri de contaminare.
De altfel, la începutul acestei săptămâni, autoritățile au anunțat că în Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” vor începe să fie tratați și pacienți care suferă de alte afecțiuni. Asta în condițiile în care, miercuri, în unitatea medicală din Timișoara mai erau internați doar 15 pacienți cu COVID-19, aflați în stare stabilă.
”Într-adevăr, avem numai 15 pacienți (cuCOVID-19– n.r.) la ora actuală și niciunul la terapie intensivă. Toți sunt cu o stare generală relativ bună și așteptăm să se negativeze și acești pacienți și să plece acasă. (…) Urmează ca Direcția de Sănătate Publică să dea acceptul prin care clinica de Pneumologie să iasă de sub tratamentul COVID și să se ocupe de pacienții cronici cu boli pulmonare și de cei cu tuberculoză. Clinica de boli infecțioase rămâne dedicatăCOVID-19, urmând ca, luna viitoare, în funcție de evoluția cazurilor, parțial să rămână COVID și, parțial să intre în circitul obișnuit al pacienților de boli infecțioase”, a declaratVirgil Musta, medic primar boli infecţioase la spitalul din Timișoara, între-o intervenție în cadrul Știrilor B1 TV.
La nivel național, s-au înmulţit cazurile noi de infectări. Joi au fost raportate 238 de noi îmbolnăviri, dublu faţă de datele raportate marți, când au fost înregistrate 119 cazuri. Mai mult, numărul cazurilor noi nu a mai trecut de 200 de peste o săptămână. Însă, e adevărat, au fost făcute şi 13.445 de teste, un număr record faţă de celelalte zile.
Iar autoritățile încep să tragă semnale de alarmă.
”Având în vedere numărul de cazuri nou confirmate, care se situează peste media ultimei săptămâni, atragem atenția asupra respectării cu rigurozitate a normelor de conduită sanitară și de prevenire a răspândirii nouluicoronavirus, cu precădere a celor referitoare la purtarea măștii în spații închise, evitarea contactului, igienizarea frecventă a mâinilor și păstrarea distanței față de alte persoane”, au avertizat specialiștii.
România se apropie de pragul de 20.000 de cazuri de COVID-19, iar bilanțul deceselor a depășit, joi, pragul de 1.300.