O femeie de 94 de ani din Iași a „înviat” chiar când familia se pregătea s-o înmormânteze (VIDEO)

O femeie de 94 de ani din Iași a „înviat” chiar când familia se pregătea s-o înmormânteze (VIDEO)
Foto simbol: Pixabay

Întâmplare neobișnuită în județul Iași. Când familia unei bătrâne presupus decedate se pregătea să o înmormânteze, aceasta s-ar fi trezit. Localnicii din sat deja erau în drum spre priveghi când au primit vestea că vecina lor „a înviat”.

„A înviat” când era pregătită pentru înmormântare

Sătenii comunei Bălțați, din județul Iași, au avut parte de spaima vieții lor când au aflat că o vecină în vârstă de 94 de ani s-a trezit în timp ce familia se pregătea pentru înmormântare, informează B1 TV.

Totul a pornit de la o neînțelegere, după ce o vecină a sunat-o pe fiica femeii ca să îi spună că mama ei și-a dat ultima suflare.

Bătrâna nu îi mai răspundea fiicei sale la telefon de două zile, iar aceasta s-a îngrijorat. Ea a însărcinat-o pe o vecină cu misiunea de a merge la mama sa acasă, pentru a afla ce s-a întâmplat cu ea. Aceasta s-a dus împreună cu o altă consăteană în casa femeii, acolo unde au găsit-o căzută pe jos, pe jumătate dezbrăcată.

Imediat, cele două au presupus că vecina lor a decedat, mai ales că nu se prezentase la slujba de Duminică, de la care, potrivit acestora, nu ar fi oprit-o decât moartea. De îndată, cele două au anunțat-o pe fiica ei și au început să o sfătuiască în privința procedurilor funerare.

Fiica femeii a început să plângă după ce a ajuns la mama sa acasă și credea că aceasta a trecut în neființă. La auzul plânsetului său, bătrâna a deschis ochii și a strâns-o de mână.

„Fata când a venit, vă dați seama că a început să plângă și ea atunci a auzit, dar de vorbit n-a mai putut, a mișcat din degete”.

Au tras clopotele pentru femeia care nu murise

Totuși, localnicii s-au mobilizat rapid. Unii deja se grăbeau spre priveghi, iar alții au tras chiar și clopotele pentru a semnala decesul bătrânei.

„Părintele a venit și el pe aici, că părintele aici stă, la vale. Și a venit, el deja l-a anunțat pe clopotar și la amiază i-au tras clopotele”.

La fața locului s-au deplasat de urgență mai multe echipaje de medici. După un consult, aceștia au ajuns la concluzia că bătrâna suferise, de fapt, un accident vascular cerebral. Ea a fost transportată de urgență la spital, iar acum se află în stare critică.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`