O femeie a născut pe trotuar, în fața spitalului din Urziceni. Unitatea medicală nu avea niciun ginecolog de gardă (VIDEO)

O femeie a născut pe trotuar, în fața spitalului din Urziceni. Unitatea medicală nu avea niciun ginecolog de gardă (VIDEO)
Sursa foto: Captură Video - Nicu Tudor / Facebook

O tânără de 24 de ani a născut luni, pe trotuar, în fața Spitalului din Urziceni, Ialomița. „Am inițiat o anchetă internă, să stabilim, verificăm și înregistrările video”, a declarat managerul unității medicale, Daniela Elena Ianuș, pentru Libertatea.

Urziceni: O tânără a născut pe trotuar, în fața spitalului

Femeia a ajuns la Spitalul din Urziceni în jurul orei 5 și a fost preluată de o asistentă. Spitalul neavând linie de gardă de ginecologie, asistentele au decis să sune la 112 și să ceară o ambulanță care să transporte pacienta la spitalul din Slobozia.

Nu se știe deocamdată cum a ajuns femeia să nască pe trotuar. Cert e că medicii de la ambulanță au ajutat-o, după cum arată niște imagini postate de un bărbat pe Facebook.

„În ce lume trăim!!!! ROMÂNIA lucrului bine făcut! Cum este posibil aşa ceva!!! Femeia asta naşte în faţă Spitalului URZICENI”, a scris Nicu Tudor, bărbatul care a publicat imaginile.

Ambulanțierul Marian Iordache, prezent la fața locului, a criticat reacția spitalului: „Aș atribui o mare bilă neagră spitalului municipal Urziceni pentru dezinteres total și nepăsare, pacienta prezentându-se cu aproximativ 15 minute înainte la CPU, în travaliu, fiind refuzată, motivându-se că vor chema ambulanța. Un caz cu happy-end dar nu toate se pot încheia așa”.

Anchetă internă la Spitalul din Urziceni

Șefa spitalului, Daniela Elena Ianuș, a anunțat declanșarea unei anchete interne.

„Pacienta a fost primită în spital, s-a apelat la ambulanță din spital, noi suntem spital municipal, nu avem linie de gardă de ginecologie, asistenta a înregistrat-o, a sunat la ambulanță și a insistat să vină o ambulanță de urgență, s-o trimită la Slobozia, cel mai apropiat spital.

Pacienta a ieșit pe picioarele ei din CPU și între timp a venit ambulanța. Nu știu de ce nu au luat-o și pus-o în ambulanță… a instigat să se filmeze…”, a declarat Daniela Elena Ianuș, pentru Libertatea.

Aceasta a mai precizat că femeii care a născut „i-a fost rău de seara. Asistenta a întrebat-o de ce n-au sunat direct la ambulanță, să vino s-o preia de acasă. Aceștia au zis că nu au telefoane…”.

Directorul medical al Serviciului de Ambulanță Județean, Tigeliu Păun, a confirmat, pentru Libertatea, cele întâmplate: „Ei (n.r. echipajul de ambulanță) s-au prezentat în patru minute de la apel, iar femeia deja născuse. Au ajutat-o, au urcat-o în ambulanță și au adus-o la Spitalul Slobozia”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`