O femeie a murit după ce a fost anesteziată, la Spitalul Municipal Aiud. Dosar penal pentru ucidere din culpă

O femeie a murit după ce a fost anesteziată, la Spitalul Municipal Aiud. Dosar penal pentru ucidere din culpă
Foto: Pixabay

O femeie în vârstă de 41 de ani, pacientă a Secției de Obstetrică-Ginecologie din Spitalul Municipal Aiud, a murit după ce a fost anesteziată pentru a fi operată, astfel că Direcția de Sănătate Publică Alba s-a autosesizat și va efectua un control la unitatea medicală respectivă, transmite Agerpres.

O femeie a murit după ce a fost anesteziată pentru o operație la Spitalul Municipal Aiud

Directorul executiv al DSP Alba, Alexandru Sinea, a anunțat vineri că instituția „s-a autosesizat și va efectua un control la Spitalul Municipal Aiud, în baza și limitele competențelor ce îi revin”, urmând să fie verificate „atât respectarea condițiilor igienico-sanitare din spital, cât și documentele intraspitalicești întocmite în cazul pacientei decedate”.

A fost deschis și un dosar penal pentru ucidere din culpă, conform anunțului făcut de Inspectoratul de Poliție Județean Alba.

IPJ Alba spune că personalul medical de la Spitalul Municipal Aiud a sesizat poliția, joi, la ora 12, cu privire la faptul că, tot joi, în jurul orei 11:20, o femeie în vârstă de 41 de ani, din municipiu, a murit în Secția de Terapie Intensivă.

„Din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat că femeia a fost internată în spital, urmând să fie operată, iar în jurul orei 10,00 a fost anesteziată, moment în care a intrat în stop cardio-respirator, fără a mai răspunde manevrelor de resuscitare”, a precizat IPJ Alba.

După efectuarea necropsiei nu s-a putut stabili cauza decesului.

„Potrivit concluziilor medico-legale, în urma necropsiei nu a putut fi stabilită cauza decesului, urmând a fi efectuate analize de laborator. Cercetările sunt continuate”, mai menționează IPJ Alba.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)