O elevă din Bacău, beneficiara unei burse de studii prin proiectul „World Learning“ la Northwestern University Illinois

O elevă din Bacău, beneficiara unei burse de studii prin proiectul „World Learning“ la Northwestern University Illinois
Foto: adevarul.ro

O elevă în clasa a X-a A la Colegiul Naţional Pedagogic ”Ştefan cel Mare” Bacău, a fost desemnată câştigătoarea unei burse de studiu, atribuită de Departamentul de Stat, prin proiectul World Learning, coordonat la nivel internaţional de la Washington, potrivit adevarul.ro.

Andreea Gherasim va beneficia de un stagiu de pregătire la Northwestern University Illinois, care se va desfășura în luna iulie şi va presupune sesiuni interactive de instruire cu profesori şi studenţi americani, dar şi de un program de vizite, în regiunea Chicago.

„Ne aşteptăm ca la sfârşitul acestui proiect de anvergură, pe care americanii îl organizează în multe ţări, elevii noştri să îşi îmbunătăţească vizibil nivelul de comunicare orală şi scrisă în limba engleză, să acumuleze un set de cunoştinţe de bază şi să înţeleagă cultura şi modul în care funcţionează societatea americană. Acest program facilitează liceenilor participanţi accesul la studii universitare, în condiţiile în care aceştia vor intra în contact direct cu diplomaţi, dar şi cu profesori de peste Ocean. Suntem bucuroşi că, iată, o elevă din Bacău va pleca în SUA, având, astfel, inedita ocazie să cunoască o lume cu totul diferită“, ne-a spus profesorul Gabriel Stan, directorul CCD Bacău.

Casa Corpului Didactic ”Grigore Tabacaru” Bacău a relansat în noiembrie 2015, proiectul „English Access Microscholarship Program".

„Cursurile se desfăşoară la Centrul ”American Corner Bacău”. Participanţii se bucură de gratuitate, primind, totodată, cărţi, dar şi diferite alte materiale informative. Proiectul English Access Microscholarship Program se va finaliza în 2017, de el beneficiind 20 de liceeni din judeţul nostru, din clasa a X-a. Selecţia elevilor participanţi a fost realizată de o comisie mixtă, formată din profesori de limba şi literatura engleză români şi din diplomaţi/reprezentanţi ai Ambasadei SUA la Bucureşti, care s-au reunit la Bacău“, a mai spus profesorul Gabriel Stan.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)