O educatoare din Argeș, condamnată la închisoare cu suspendare după ce a agresat fizic doi copii

O educatoare din Argeș, condamnată la închisoare cu suspendare după ce a agresat fizic doi copii
Foto: Pixabay

O educatoare de la o creșă din Municipiul Pitești a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare, după ce a agresat fizic doi copii. Ea a strâns de gât o fetiță și a lovit un băiețel, iar în urma loviturii, acestuia i-a curs sânge din nas.

Femeia a primit un an și nouă luni de închisoare

Femeia a fost trimisă în judecată în 29 iunie 2022 pentru purtare abuzivă, iar după proces a fost găsită vinovată. Judecătorii din cadrul Judecătoriei Pitești au condamnat femeia la un an și nouă luni de închisoare pentru o faptă de purtare abuzivă în formă continuată, fapte comise în 20 aprilie și 4 mai 2022, conform observatornews.

„Contopeşte cele două pedepse, de 1 an şi 9 luni închisoare şi 2 ani şi 5 luni de închisoare şi aplică pedeapsa cea mai grea de de 2 ani şi 5 luni de închisoare, la care se adaugă sporul obligatoriu de 7 luni închisoare (o treime din 1 an şi 9 luni închisoare), în final inculpata I.P urmând să fie condamnată la pedeapsa rezultantă de 3 ani de închisoare”, a stabilit Judecătoria Piteşti care a dispus suspendarea executării pedepsei.

Alte pedepse primite

Mai mult, instanța de judecată a aplicat pedeapsa complementară a interzicerii mai multor drepturi, printre care cel de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și dreptul de a exercita profesia de educator puericultor și de a desfășura o activitate care presupune contactul direct și sistematic cu persoane minore cu vârste mai mici de 15 ani. Aceste interdicții sunt valabile timp de patru ani.

Femeia trebuie să mai presteze și muncă în folosul comunității în cadrul Primăriei Piteşti sau Agenţiei Pentru Protecţia Mediului Argeş, pe o perioadă de 100 de zile. Sentința atacată cu apel, în termen de 10 zile de la comunicare.

„În calitate de educator puericultor în cadrul Creşei nr. 6 Trivale, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în ziua de 20.04.2022, a trântit-o cu fundul de o oliţă din plastic, de aşa natură încât a fost spartă oliţa din plastic, pe persoana în vârstă de 3 ani şi 4 luni, provocându-i acesteia o vânătaie în proximitatea zonei intime, iar la data de 04.05.2022 a strâns-o cu mâna de zona gâtului pe minoră, provocându-i suferinţe fizice”, se arată în rechizitoriul citat de jurnaliştii de la argesexpres.ro.

Procurorii au mai notat că „în calitate de educator puericultor în cadrul Creşei nr. 6 Trivale, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, la data de 11.04.2022, a lovit cu palma în zona feţei pe persoana vătămată în vârstă de 3 ani şi 3 luni, aceasta căzând cu faţa la nivelul solului, fiindu-i provocate leziuni traumatice ce au produs o sângerare la nivelul nasului”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`