O consilieră de stat de etnie romă numită de Tăriceanu în urmă cu mulți ani, dată afară de tehnocrați pentru că era agramată: "Bineînțeles, a făcut școala de securitate a lui Oprea, deși sunt foarte neîncrezator că a terminat clasa a VIII-a"

O consilieră de stat de etnie romă numită de Tăriceanu în urmă cu mulți ani, dată afară de tehnocrați pentru că era agramată: "Bineînțeles, a făcut școala de securitate a lui Oprea, deși sunt foarte neîncrezator că a terminat clasa a VIII-a"
Foto: desteptarea.ro

Valeriu Nicolae povestește pe blogul său una dintre cele mai memorabile întâmplări de pe când ocupa postul de consilier pentru integrare socială și problemele romilor în Cabinetul Cioloș.

O consilieră de stat de etnie romă, angajată încă de pe vremea când Tăriceanu era prim-ministru, i-a dat prima bătaie serioasă de cap. Potrivit acestuia, femeia era agramată și nicidecum pregătiră pentru postul pe care îl ocupa, ceea ce arată dezinteresul lui Tăriceanu pentru stat.

“Un lucru bun in intentie, facut insa ingrozitor de prost in practica. Doamna in cauza are toate calitatile posibile: este agramata, fara nici un fel de pregatire profesionala care sa o fi recomandat-o pentru o pozitie de asemenea nivel, cu excese rasiste inverse si cu o acuta lipsa de coloana vertebrala. Bineinteles, a facut scoala de securitate a lui Oprea, desi in mod sincer habar nu am cum si sunt foarte neincrezator ca doamna ar fi putut sa termine si clasa a VIII –a", spune fostul secretar de stat.

În mulții ani în care a rămas în această poziție, doamna în cauză a reușit “în mod practic să nu facă nimic, în afară de a se lăuda că aduce voturi la ALDE și să își întărească o poziție construită pe un caracter de politician tipic”.

„In primele zile a venit la mine si a incercat sa se asigure ca isi va putea pastra pozitia. Mi-a povestit ca are tatal grav bolnav si ca depinde de locuinta luxoasa platita de stat prin binecunoscuta RAPPS. Asta, in ciuda faptului ca nu ezita nicicand sa discute despre bogatia ei si a familiei ei. Conduce un Audi de super fita in timpul in care nu se plimba cu masina guvernului. Imi aduce si o sticla super scumpa de vin – chipurile de ziua mea. Imi spune si ca “noi, tiganii”, ar trebui sa ne ajutam unul pe celalalt si ca ea nu va pleca din Guvern fara scandal. Ca unul care nu i-am cerut nicicand ajutorul si am fost extrem de critic la adresa dansei, ii intorc cu mare drag sticla de vin inapoiȚ, își amintește Valeriu nicolae despre femeia de etnie romă angajată de Tăriceanu în Parlament.

La cusrt timp de la instalarea tehnocraților, Cancelaria a decis să facă evaluarea consilierilor de stat vechi. Cu această ocazie și fără nici surpriză, angajata despre care poveșteste Nicolae a fost dată afară.

“Bineînțeles, îl acuză pe cancelar de rasism și pe mine că nu sunt îndeajuns de rom. Oricum suntem amândoi mult prea politicoși și îi găsim doamnei scuze în timpul în care aceasta ne umple de rahat cu eleganța ei tipică”, conchide fostul consilier al lui Dacian Cioloș.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie