O comună din România are propriul serviciu de alertare. Cum funcționează

O comună din România are propriul serviciu de alertare. Cum funcționează
Sursa foto: unsplash

O comună din Prahova are propriul sistem de alertare. Oamenii trebuie să își dea acordul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, apoi vor primi un SMS informativ în situații de urgență sau pentru anunțarea lucrărilor de infrastructură sau consultări publice.

Care este comuna cu propriul sistem de alertare

Localnicii din comuna Măgurele, din Prahova, primesc SMS-urile prin acest serviciu care au luat locul mesajului RO-Alert, conform observatornews.

Prin acest sistem se pot transmite mai multe informații, pentru situații diferite, nu doar pentru dezastre. Oamenii pot primi mesaje prin care sunt informați că există avarii la sistemul de apă sau că se derulează lucrări pe stradă.

„Lucrări pe care le avem în derulare, probleme – de exemplu cu avaria la apă pe o stradă sau lucrări pe care le derulăm, dar, desigur, cele mai importante sunt informările de la prefectură, de la ISU, de la DSV cu diverse informări, alertă”, a spus Vasilică Diaconu, primar Măgurele.

Oamenii pot primi și consultări publice prin SMS

Aplicația este securizată, cu circuit închis, drept pentru care nu poate avea oricine acces. Este soluția la care au ajuns autoritățile locale pentru a transmite informația mult mai ușor la cât mai multe persoane. Prin acest program se vor primi și consultări publice în comună, iar oamenii vor fi înștiințați de investițiile pe care autoritățile locale vor să la facă și pot alege cee ace vor.

„Noi putem să spunem: noi avem un proiect, o idee de proiect. Vă dau un exemplu: un bazin de înot. Putem să facem acest poll prin acest SMS în care el alege varianta pe care o doreşte”, a spus un consilier.

Tot ceea ce trebuie localnicii să facă este să semneze de comun acord un formular prin care să își ofere numărul de telefon pentru a putea primi toate aceste informații prin SMS. Formularul poate fi completat și online, pe platforma instituției.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`