O companie de recrutare românească aduce peste 12.000 de angajați din Tanzania pe piața muncii locală

O companie de recrutare românească aduce peste 12.000 de angajați din Tanzania pe piața muncii locală
Sursa foto: bechtel.com

Compania de recrutare Citadela SRBC Group planifică să aducă anual 12.500 de angajați din Tanzania pentru a satisface nevoia crescândă de forță de muncă calificată și necalificată pe piața muncii din România. Planul implică distribuirea acestor angajați în diverse sectoare ale economiei locale, cu 30% în industria ușoară, 20% în construcții, 20% în sectorul HoReCa și 30% în agricultură, relatează Ziare.com.

De e a fost Tanzania aleasă drept țara de unde România va importa forţa de muncă

Compania Citadela SRBC Group răspunde cererii tot mai mari de forță de muncă din România prin aducerea pe piața muncii locală a mai multor angajați tanzanieni. Alegerea Tanzaniei ca sursă principală de forță de muncă se datorează, în parte, similitudinilor culturale cu România. Religia comună și cunoașterea limbii engleze facilitează adaptarea angajaților tanzanieni în mediul de lucru românesc.

„Alegerea Tanzaniei ca principală ţară de unde vom importa forţa de muncă are la bază mai multe aspecte importante. În primul rând discutăm de o piaţă unde masa de potenţiali angajaţi din care putem selecta este extrem de largă, ajungând la circa 40 de milioane de persoane cu vârsta cuprinsă între 20 şi 40 de ani. În plus, tanzanienii au aceeaşi religie ca şi românii, aspect care va avea un impact major în adaptarea lor pe plan local. De asemenea, engleza este o limbă răspândită în Tanzania, aspect care contează în interacţiunea cu angajatorul român”, spune Tudor Nistor, managing partener al Citadela SRBC Group.

Tanzanienii vor lucra de la industria ușoară, la construcții HoReCa și agricultură

Aproximativ 30% dintre angajații din Tanzania vor fi plasați în diverse companii din industria ușoară, care includ producția de mobilier și textile. 20% din angajații aduși vor activa în sectorul construcțiilor, unde cererea de forță de muncă este în creștere. Alți 20% dintre angajați vor fi direcționați către industria HoReCa, contribuind la necesarul de personal din acest domeniu.

Restul de 30% dintre angajați vor găsi locuri de muncă în agricultură sau în sectorul creșterii animalelor, completând diversele sectoare ale economiei românești.

Această mișcare este parte a unui efort de a rezolva deficitul de forță de muncă din România și de a sprijini diverse sectoare ale economiei care se confruntă cu nevoi de angajare semnificative.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`