O comisie parlamentară ar putea ancheta pensionările și reangajările din cadrul MAI 

O comisie parlamentară ar putea ancheta pensionările și reangajările din cadrul MAI 
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Liberalii vor anchetarea modului în care s-au făcut pensionările și reangajările în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. La începutul sesiunii parlamentare, PNL va propune înființarea unei comisii de anchetă în acest sens, informează Libertatea.

„O să solicităm la începutul sesiunii comisie de anchetă parlamentară pentru modul în care s-au făcut pensionările şi reangajările, a doua zi, în foarte multe situaţii, în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor. Ceea ce a făcut această secretară de casă a lui Dragnea în calitate de ordonator de credite şi reprezentant al ministerului, să semneze pensionări şi a doua zi reangajări, nu este normal”, a declarat vicepreşedintele PNL Florin Roman.

”Este un jaf pe faţă, e o bătaie de joc faţă de cei care muncesc cinstit în această ţară”, a mai spus liberalul, adăugând că sunt zeci de astfel de situații în toată țara.

Unul dintre cele mai mediatizate cazuri de acest fel este cel al fostului secretar de stat din MAI, Cornel-Gabriel Ciocoiu. Numele lui Ciocoiu a fost în centrul unei ample controverse în ultima perioadaă pentru că la scurt timp după ce s-a pensionat a fost reangajat în Ministerul de Interne, încasând astfel, în același timp un salariu de 10.000 de lei și o pensie de 13.000 de lei. El a fost eliberat din funcție, la cerere, la sfârșitul săptămânii trecute.

B1.ro a tratat pe larg acest subiect, iar articolele despre cazul secretarului de stat Ciocoiu au fost distribuite masiv pe rețelele de socializare și văzute de peste două milioane de români.

Recent, ministrul de Interne, Carmen Dan, a anunțat, recent, că cei cinci consilieri ai ministrului Afacerilor Interne, care beneficiază, în paralel, de pensie şi salariu, vor lucra gratuit, ca urmare a scandalului mediatic în care au fost implicaţi, ei urmând să renunţe la indemnizaţiile pe care le luat la minister.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`