O clădirea istorică din centrul Bucureștiului, distrusă în urma unui incendiu. Locuitorii dau vina pe oamenii străzii

Publicat: 08 04. 2022, 10:43
Actualizat: 08 04. 2022, 10:44
Foto: Antena3.ro

O clădire istorică din București a ars în cursul nopții dinspre joi spre vineri, iar locuitorii îi acuză pe oamenii străzii pentru izbucnirea incendiului. Mai mult decât atât, aceștia susțin că se simt în pericol, după ce o butelie a explodat noaptea trecută.

Intervenția pompierilor a fost îngreunată de liniile de înaltă tensiune pe care circulă tramvaiul, notează Antena 3. Incendiul a izbucnit la acoperișul unui imobil aflat pe Calea Moșilor, iar flăcările s-au extins rapid.

O clădire istorică din centrul Bucureștiului, incendiată

O clădirea istorică din centrul Capitalei a luat foc, după ce o butelie a explodat, în noaptea dinspre joi spre vineri, într-o casă de lângă. Flăcările au cuprins inițial acoperișul și s-au extins cu rapiditate la restul clădirii.

Clădirea este situată pe Calea Moșilor, iar locuitorii susțin că flăcările ar fi izbucnit din cauza oamenilor străzii, care s-au stabilit în clădirea învecinată. Proprietarii imobilului susțin că au depus numeroase plângeri cu privire la persoanele stabilite ilegal, pentru că aceasta nu ar fi prima problemă cauzată.

„Incendiul a fost de la o butelie care a explodat, de la cei care stau lângă.La numărul 71 s-au aciuat unii clandestin şi Poliţia nu reuşea să-i desfiinţeze, n-au avut putere să-i desfiinţeze. Ne aşteptam la aşa ceva, că s-a mai întâmplat acum trei ani”, a transmis o femeie care locuiește în zonă, potrivit sursei citate mai sus.

Pompierii au intervenit cu 12 autospeciale

La fața locului, pompierii au intervenit cu 12 autospeciale, dar procedurile lor au fost îngreunate de firele de înaltă tensiune ale tramvaiului.

Incendiul se manifesta la nivelul acoperişului şi al etajului 1 al clădirii, pe o suprafaţă de aproximativ 400 de metri pătraţi. Intervenţia a fost îngreunată de faptul că, în faţa imobilului în flăcări existau linii de tensiune care alimentau tramvaiele”, a explicat Ioana Blănaru, din cadrul ISUBIF, potrivit sursei citate anterior.