O cisternă plină cu combustibil, la un pas să intre în Pasajul Unirii, deși depășea regimul de înălțime: „Intervenție salvatoare” (VIDEO)

O cisternă plină cu combustibil, la un pas să intre în Pasajul Unirii, deși depășea regimul de înălțime: „Intervenție salvatoare” (VIDEO)

Un incident rutier grav ar fi putut să aibă loc în Capitală, dacă nu ar fi intervenit în ultimul moment polițiștii locali.

Un șofer de origine turcă era pe punctul de a intra în Pasajul Unirii cu cisterna în care transporta combustibil și care era mai înaltă decât regimul de înălțime al pasajului.  El a fost oprit în ultimul moment de către polițiștii locali.

„Intervenție salvatoare: în această dimineață, un echipaj al Poliției Locale București a oprit în ultimul moment un șofer care conducea o cisternă plină cu combustibil și care voia să intre în Pasajul de la Unirea, deși autospeciala pe care o conducea depășea regimul de înălțime a pasajului”, a transmis Primăria Cpitalei. Șoferul cisternei susține că a fost dirijat de către GPS prin Pasajul Unirii.

Circulația prin Pasajul Unirii a fost redeschisă în luna septembrie 2022, după ce a fost închisă timp de două luni pentru lucrări de punere în siguranță

În primele două zile de la inaugurare, două autocare s-au blocat în indicatorul pus înainte de intrarea în pasajul Unirii și care arată și verifică înălțimea maxim admisă.

În 2023, Primăria Sectorului 4 a montat noi sisteme de semnalizare și presemnalizare la Pasajul Unirii. La cele două intrări în pasajul rutier sunt montate noi porți de presemnalizare a înălțimii maxime admise cu senzori electronici și semafoare care vor afișa culoarea roșu timp de 10 secunde dacă o mașină depășește limita de înălțime de 3,5 m, plus noi marcaje, ca să atragă atenția șoferilor să nu depășească înălțimea maxim admisă, 3,5 metri și porți cu „perdele metalice”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`