O bancnotă românească poate îmbogăți oamenii. La ce preț se vinde

O bancnotă românească poate îmbogăți oamenii. La ce preț se vinde
Sursa foto: captura video Youtube/ Euro Coins

Cei care au bancnote vechi în casă se pot îmbogăți petnru că ele valorează foarte mult și pot ajunge chiar și la zeci de mii de euro, în funcție de starea sa.

La ce preț se vinde o bancnotă de 5.000 de lei

Colecționarii de bancnote și monede vechi sunt dispuși să ofere oricât pentru a-și întregi colecția, iar românii care mai au astfel de obiecte prin casă le pot vinde la prețuri colosale. Cele mai râvnite bancnote din România sunt cele din vremea lui Nicolae Ceaușeșescu sau chiar cele de după căderea comunismului, infoemează Click.

Este și cazul unui român care vrea să vândă o bancnota din 1998 de 5.000 de lei și în schimbul acesteia vrea să primească 35.000 de lei.

Dar, în funcție de starea în care se află bancnota, prețul poate crește sau poate scădea. În 2022, pentru o bancnotă de 5.000 de lei doritorii trebuie să ofere 250.000 de lei, adică în jur de 50.000 de euro. Bancnota se afla într-o stare foarte bună, iar prețul era negociabil.

De aceea, românii au început să își vândă bancnotele sau monedele vechi pe care le-au găsit prin casă, știind că marii colecționari vor veni cu banii în schimbul obiectelor străvechi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`