O ambulanță a luat foc în substația Huși a Serviciului de Ambulanță. Un trecător a dat alerta

O ambulanță a luat foc în substația Huși a Serviciului de Ambulanță. Un trecător a dat alerta
Sursa foto: Shutterstock

O ambulanță de tip B2, care aparține Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Vaslui, a fost cuprinsă de flăcări în noaptea dintre sâmbătă și duminică, în substația din Huși, conform informațiilor furnizate de reprezentanții instituției, notează agerpres.ro.

Incidentul s-a soldat cu pagube materiale, dar nu s-au înregistrat victime

Ambulanța era programată să funcționeze pe tura de noapte și se afla în stație între apeluri, fiind conectată la priza de încărcare. Ultima intervenție a fost finalizată cu trei ore și jumătate înainte de a izbucni incendiul.

„Incendiul a fost observat de un trecător care a alertat colegii aflaţi în sediu. Aceştia au evacuat rapid tuburile de oxigen din ambulanţă, dar nu au reuşit să stingă focul. Au fost alertaţi pompierii prin 112 care au sosit şi au stins incendiul în câteva minute. Acesta s-a declanşat în faţă, sub capotă, la compartimentul motor şi s-a extins către habitaclu în dreptul volanului, nefiind afectată cabina medicală. Nu au fost victime.

Aparatura medicală, formată din defibrilator, aspirator, injectomat, geanta termică, nu a fost afectată. Nu a avut de suferit nici trusa sanitară. Ambulanţa are asigurare CASCO. Se va face evaluare de către asigurator şi se va vedea ulterior dacă mai poate fi reparată sau dacă va considerată daună totală. De asemenea, Poliţia va investiga cazul pentru a stabili circumstanţele producerii incendiului”, a transmis Daniel Ungureanu, purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui.

Ambulanța avea peste 890.000 de kilometri parcurși

Ambulanța implicată în incendiu avea o vechime de 12 ani și peste 890.000 de kilometri parcurși.

În prezent, în substaţia Huşi mai sunt şase ambulanţe, dintre care doar cinci funcţionale, patru cu peste 800.000 de kilometri şi una sub 800.000 kilometri rulaţi.

Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Vaslui dispune, în total, de 37 de ambulanțe, dintre care patru sunt de tip A, patru de tip C, iar restul de tip B. De asemenea, instituția are în dotare și trei ambulanțe pentru consultații.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`