Nuntă cu 1.200 de invitați, în Maramureș: Costurile ajung la 100.000 euro

Nuntă cu 1.200 de invitați, în Maramureș: Costurile ajung la 100.000 euro
Nuntă cu 1.200 de invitați, în Maramureș, sursă foto: captură YT

Este sezonul nunților în Maramureș și în Țara Oașului, zone unde aceste evenimente arată ca niște spectacole. Recent, la o nuntă din Maramureș, nu mai puțin de 1.200 de persoane au fost invitate într-un salon de nunți imens.

Mirii au pregătit această nuntă luni la rând

Postate pe TikTok, imaginile au avut peste 2 milioane de vizualizari și au adunat peste 1.000 de comentarii.
”Întrebarea mea este mirii îi cunosc pe toți cei 1.200?”, „Aș plăti bilet pentru așa un spectacol” sau „Îmi trebuie GPS să ajung la masa mea” – au fost doar câteva dintre mesajele lăsate de diverse persoane.

Ca să încapă toată lumea, mirii au închiriat un restaurant de peste 1.200 mp, unde au fost așezate 100 de mese, inclusiv la etaj și pe terasă. În zonă există și o parcare cu 700 de locuri.

Ana Marinca, mireasa, spune: ”Ne-am așteptat la 900 de invitați și au venit 1.200. Noi am avut nuntă marți pentru că atunci era loc liber la sală. Invitații au fost din 7-8 sate și ne-am bucurat că au fost alături de noi”.

Mireasa are 21 de ani și abia a terminat Facultatea de Litere. La anul va susține examenul de titularizare pentru a intra în învățământ. Soțul ei are 23 și este pompier.

Etnologii povestesc că, în Maramureș, pe vremuri, nunțile se făceau în aer liber și invitat era tot satul.
Delia Suiogan, etnolog: ”Dacă veniți în Maramureș, veți vedea niște săli de nunți imense, pentru că e o fală pentru maramureșean”.
Dacă familiile invitate la nuntă sunt generoase, mirii își acoperă cheltuiala și rămân și cu bani.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`