Numele Poștei Române, folosit într-o campanie de fraudă. Directorul Valentin Ștefan: „Noi niciodată nu vom cere informații, ci doar informăm” (VIDEO)

Numele Poștei Române, folosit într-o campanie de fraudă. Directorul Valentin Ștefan: „Noi niciodată nu vom cere informații, ci doar informăm” (VIDEO)
Sursa foto: Facebook - Compania Naţională Poşta Română

Poșta Română niciodată nu va cere informații, ci doar informează, a declarat directorul instituției, Valentin Ștefan, luni, la Știrile B1 TV prezentate de Gabriela Mihai și Luiza Cergan, acolo unde a tras un semnal de alarmă cu privire la o campanie de phishing.

Numele Poștei Române, folosit în acțiuni de phishing

„Din păcate, aceste metode de phishing au devenit o realitate și ne confruntăm cu ele zilnic. În special sunt utilizate denumiri care au o reputație bună pe piață sau cel puțin sunt cunoscute. Vorbim aici de companiile, de brandurile cunoscute, printre care și Poșta Română (…). Trebuie să fim atenți, trebuie să ne asigurăm că atunci când primim un astfel de mesaj să încercăm să identificăm anumite probleme în mesaj”, a spus directorul Poștei Române.

„Din punctul de vedere al Companiei Naționale Poșta Română, noi niciodată nu vom cere informații, ci doar informăm, deci mesajele pe care Poșta le trimite sunt mesaje de informare, nu sunt solicitări de a obține date cu caracter personal de la clienții noștri, cu atât mai puțin de la persoane care nici măcar nu ne sunt clienți și primesc astfel de SMS-uri”, a explicat Valentin Ștefan.

„Din câte știm noi, nicio companie de curierat și nici Poșta Română nu actualizează adresele de livrare prin completarea unui chestionar. Dacă există o nelămurire cu privire la adresa beneficiarului, curierul efectiv sună clientul și îl întreabă, nu îmi e clar ce adresă ai, spune-mi unde să vin! Niciodată nu o să cerem să completeze un chestionar. Cred că cel mai important pentru români, pentru clienții noștri în general, este să fie conștienți că aceste mesaje urmăresc un singur lucru, și anume să aibă acces la datele financiare, la datele de card ale lor”, a subliniat Valentin Ștefan.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`