Numărul solicitărilor la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov a crescut cu aproape un sfert în ultimele 10 zile. Alis Grasu: Ne dorim ca vaccinarea să aducă un beneficiu real (VIDEO)
Numărul solicitărilor la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov a crescut per total cu un procent de 24,4% în ultimele 10 zile, față de intervalul similar precedent, a precizat miercuri Alis Grasu, managerul instituției, care și-a exprimat speranța că vaccinarea anti-COVID-19 va aduce „un beneficiu real” și va scădea numărul solicitărilor la serviciile de Ambulanță.
Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.
Numărul solicitărilor la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov a crescut cu aproape un sfert în ultimele 10 zile, a precizat Alis Grasu
Întrebată miercuri, pe B1 TV, cum arată situația în acest moment, Alis Grasu a precizat: „Am făcut o analiză pe ultimele 10 zile la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov în ceea ce privește numărul solicitărilor și am comparat cu perioada 25 februarie – 6 martie, adică 10 zile anterior. S-a constatat o creștere a numărului de solicitări în total cu procent de 24,4%, iar în ceea ce privește solicitările având legătură cu boala COVID-19 – și aici intră inclusiv recoltările de probe biologice pentru testul PCR, cazurile de consult și testare tot în vederea efectuării testului PCR – au crescut cu un procent de 42%”.
„Având în vedere această creștere, s-a trecut la suplimentarea personalului. Au fost ceruți medici rezidenți și s-a primit un număr de 26 de medici rezidenți, care lucrează pentru recoltare de probe în vederea efectuării testului PCR și pentru consult, iar recent am cerut din nou suplimentare și Asociația Spitalelor, prin Primăria Capitalei, începând din data de 19, ne-a detașat un număr de 38 de persoane, medici și asistenți, (…) care de asemenea vor veni alături de noi pentru consult și testare. La acestea se adaugă un număr de 15 mașini de administrație de la Inspectoratele pentru Situații de Urgență din țară și de la București-Ilfov””, a adăugat managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov.
Întrebată de unde vin autospecialele, ea a explicat: „De la Inspectoratele Județene pentru Situații de Urgență și de la Inspectoratul București-Ilfov. Acese mașini vin împreună cu colegi pompieri, care vor lucra împreună cu medici și asistenți la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov, pentru activitatea de consult și testare. Pentru activitatea de urgență, căci și aici a crescut foarte mult numărul solicitărilor, sunt foarte multe cazuri în așteptare, am suplimentat personalul în regim de gardă de la Serviciul de Ambulanță, în medie 5 până la 10 echipaje pe zi”.
Întrebată când preconizează că se va calma situația, managerul Alis Grasu a declarat: „Îmi este greu să fac un pronostic, îmi este greu să pot să mă pronunț în acest sens. Ne dorim însă ca lucrurile să intre într-o normalitate cât mai repede. Ne dorim ca vaccinarea, pe măsură ce avansează ca număr de persoane care au fost imunizate, să aducă un beneficiu real și să scadă numărul solicitărilor și la serviciile de Ambulanță”.