Numărul de posturi din învăţământul preuniversitar, suplimentat cu 750: Decizia, luată în ședința de Guvern de joi

Numărul de posturi din învăţământul preuniversitar, suplimentat cu 750: Decizia, luată în ședința de Guvern de joi

Guvernul a aprobat, în ședința de joi, suplimentarea cu 750 a numărului de posturi din unitățile de învăţământ preuniversitar de stat, anunță Ministerul Educației printr-un comunicat de presă. Astfel, în total, schema de personal din învățământul preuniversitar în acest an școlar a fost suplimentată cu 1.250 de posturi.

Guvernul a decis suplimentarea cu 750 a posturilor din învățământul preuniversitar

„Guvernul României a aprobat în şedinţa de astăzi, 8 octombrie, suplimentarea cu 750 de posturi a necesarului pentru personalul din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat. Decizia este complementară celei adoptate la începutul anului şcolar 2020-2021, potrivit căreia numărul de posturi necesare pentru desfăşurarea în condiţii optime a activităţii în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat a fost, iniţial, suplimentat cu 500. În total, schema de personal în sistemul de învăţământ preuniversitar în acest an şcolar a fost suplimentată cu 1.250 de posturi”, se arată în comunicatul Ministerului Educației.

În aceste condiții, numărul total de posturi din învățământul preuniversitar de stat, fiind incluse aici și cele din învățământul special, din centrele județene de resurse și asistență educațională/Centrul Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională, este de 286.710 posturi.

Reprezetanții Ministerului Educației mai precizează că decizia suplimentării numărului de posturi a fost luată cu scopul de ”a asigura dreptul la educaţie al elevilor, în contextul în care noul an şcolar a început în condiţiile prevăzute de starea de alertă. Mai exact, organizarea activităţilor didactice pe durata stării de alertă presupune dispunerea unor măsuri stricte de igienă şi distanţare socială, fapt care determină micşorarea efectivului de elevi la clasă şi creşterea numărului de clase, implicit a numărului de posturi”.

378 de școli, incluse în Scenariul 3: Cursurile au loc exclusiv online

Potrivit datelor actualizate privind scenariile în funcție de care se desfășoară cursurile în unitățile de învățământ preuniversitar din România, în acest moment, în 378 de școli din țară elevii învață exclusiv online.

Concret, 12.307unități de învățământ sunt incluse înScenariul 1, care preuspune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

În Scenariul 2 sunt încadrate 4.971de unități de învățământ. Acest scenariu implică participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Iar în Scenariul 3, în care toți preșcolarii și elevii participă la activități/lecții online sunt incluse 378de unități de învățământ.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:31 - Fostul primar din Ploiești, Andrei Volosevici, a fost arestat în ultima zi de mandat. Pentru ce este acuzat
20:31 - Oana Roman, atac dur la adresa persoanelor care o jignesc pe Alina Ceușan. „Nu suntem cu nimic mai presus dacă…”
20:12 - Fotbaliștii care au câștigat Cupa Campionilor cu Steaua în 1986 vor solicita să fie incluși pe lista foștilor sportivi care primesc o indemnizație lunară. Cât valorează aceasta
20:11 - Diana Șoșoacă: Decizia CCR în privința mea e o adevărată lovitură de stat / Urmează probabil să fiu aruncată și în închisoare și probabil se va reitera Experimentul Pitești. Din păcate, trăim în dictatură (VIDEO)
20:00 - Care este diferența de vârstă între Mihai și Elwira Petre? Cei doi formează un cuplu de peste 20 de ani
19:39 - Câte minute trebuie să mergem, de fapt, pe jos zilnic pentru a trăi mai mult. Studiul care demontează orice mit
19:38 - Virgil Guran (PNL): Această gâlceavă și această luptă între noi și PSD este pe bune. Este reală, nu e nicio regie (VIDEO)
19:28 - Germania consideră că desfășurarea trupelor nord-coreene în Ucraina reprezintă o „escaladare clară”. Cum a reacționat Coreea de Nord
19:26 - Ștefan Pălărie (USR): PSD joacă la mai multe capete, PNL e într-un unghi foarte, foarte prost / Există o strategie de a face orice pentru ca în finala prezidențială românilor să le fie luat dreptul la vot pur și simplu (VIDEO)
18:56 - Un jurnalist român a fost arestat în lipsă de un tribunal rus, pentru că ar fi trecut ilegal granița. Ce pedeapsă riscă acesta