Numărul angajaților din MAI inculpați pentru corupție s-a triplat în primul semestru din 2011

Numărul angajaților din MAI inculpați pentru corupție s-a triplat în primul semestru din 2011
Foto: jandarmi.ro

Numărul angajaţilor din Ministerul de Interne, învinuiţi pentru infracţiuni de corupţie, a crescut cu peste 80%, în primul semestru din 2011. Asta în timp ce numărul cadrelor MAI inculpate s-a triplat, după cum arată un raport al Direcţiei Generale Anticorupţie.

Dintre cele peste 1.100 de persoane învinuite de corupţie, aproape 400 sunt angajaţi ai Ministerului.

În aceeaşi perioadă, au fost inculpate peste 750 persoane, dintre care 310 au fost lucrători ai MAI. Totalul persoanelor inculpate înregistrează o creştere de 200%, respectiv de trei ori în privinţa cadrelor Ministerului de Interne, care au fost inculpate, pentru comiterea unor infracţiuni de corupţie.

„Aceste date sunt îngrijorătoare pentru infractori, pentru că ele reflectă faptul că instituțiile statului își fac treaba și că cei care comit fapte, inclusive de corupție, sunt trași la răspundere, că există toleranță zero și că pe viitor nu vom avea nicio reținere să acționăm în orice domeniu care afectează siguranța cetățeanului și integritatea”, a declarat şeful Direcţiei Generale Anticorupţie din MAI, chestor de Poliţie Jenică Arion.

Întrebat dacă cifrele îngrijorătoare nu reprezintă un semnal de alarmă în legătură cu corectitudinea celor care lucrează în sistem, chestorul DGA din MAI a explicat că populația poate sta liniștită, pentru că „instituțiile statului își fac treaba”.

„Este finalitatea unor acțiuni ale DGA pe parcursul a peste un an de zile. Nu e o noutate pentru cetățeni că în punctele vamale exista corupție. Era deranjant că instituțiile statului nu-și fac treaba, iar dacă acum își fac treaba, trebuie să fie pentru cetățean un semnal pozitiv”, a mai spus Jenică Arion.

Explicând de ce nu au fost descoperite până acum toate aceste infracțiuni ale angajaților din MAI, Jenică Arion a spus: „Infracțiunile de corupție nu sunt atât de facil de descoperit. Trebuiesc folosite metode moderne. A fost un cumul de factori care a dus la realizarea acestui rezultat”.

Chestor DGA din MAI, despre actele de corupție: „Date îngrijorătoare pentrun infractori”

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_8804').select();" id="embed_text_8804" />

„Nu a crescut corupția, ci au crescut rezultatele activității depuse de instituțiile de aplicare a legii și de serviciile de informații din spațiul românesc. Cred că se poate aprecia că este un punct zero în dorința și în motivarea mult sportiă a instituțiilor de apliaare a legii de a elimina acest flagel”, a declarat şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române, Liviu Popa.

Popa a precizat că cele mai multe fapte de corupție au fost înregistrate în domeniul Poliției de Frontieră , dar a menționat că a crescut și numărul polițiștilor au denunțat atunci când li s-au oferit sume de bani sau alte bunuri. De asemenea, el a mai spus că a crescut și numărul celor din Poliție care au denunțat fapte de corupție în care au fost implicați alți polițiști sau angajați ai MAI.

Șeful IGPR, despre corupția din MAI: „Nu a crescut corupția, ci rezultatele activității instituțiilor statului”

Embed: " />
Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`