Nu vei da greș cu această regulă: Cât timp trebuie să fierbi ouăle, de fapt

Nu vei da greș cu această regulă: Cât timp trebuie să fierbi ouăle, de fapt
Foto: Pixabay

Pentru multe persoane, obținerea celor mai bune ouă fierte este o adevărată provocare. Pentru pregătirea oului perfect, experții vin cu sfaturi și reguli importante.

Cât timp trebuie să fierbi ouăle, de fapt

Astfel, în cazul celor care preferă ca ouăle de găină fierte moi, indicat este să fie lăsate la fiert între 1 – 5 minute. Cu fiecare minut în plus, gălbenușul se coagulează mai mult. În cazul în care îți dorești ouă fierte tari, specialiștii recomandă să le lăsați să fiarbă între 8 și 15 minute, scrie Cancan.

Însă, ouăle de gâscă se fierb în mod diferit. Dacă dorești să gătești un ou de gâscă mai moale – indicat este să-l lași la fiert timp de 10- 12 minute, iar dacă le dorești mai tari – între 13 și 15 minute. Oul de rață are coaja mai subțire, astfel că se lasă la fiert timp de 6-7 minute (pentru obținerea unui ou moale) sau 9-10 minute pentru a obține un ou fiert tare.

Câte ouă este sănătos să consumi zilnic

Ouăle sunt o sursă de proteine de înaltă calitate, vitamine și minerale esențiale. Însă, în jurul consumului de ouă există multe dezbateri, mai ales când vine vorba de cantitatea recomandată pe zi.

Potrivit studiilor, pentru persoanele sănătoase, consumul de până la un ou pe zi este în general sigur și nu este asociat cu un risc crescut de boli de inimă, dar pentru persoanele cu diabet sau cele care au un risc crescut de boli cardiovasculare, situația poate fi diferită.

Cercetările sugerează că aceste grupuri ar putea fi mai sensibile la colesterolul alimentar. Prin urmare, este recomandabil să discute cu un medic sau un nutriționist despre consumul adecvat de ouă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`