Nu mulți români își permit să mănânce aici. Cât costă o porție de creveți la Taverna Racilor, restaurantul lui Pescobar?

Publicat: 20 09. 2023, 15:11
Actualizat: 20 09. 2023, 15:11
Foto: Facebook/ Pixabey

Taverna Racilor, restaurantul lui Pescobar (Paul Nicolau), a fost închis timp de 6 luni din cauza neregulilor constatate de ANPC. Mulți s-au întrebat cât costă creveții acolo și s-au plâns de calitatea mâncării și de prețurile mari.

Cât costă o porție de creveți la Taverna Racilor

Restaurantul este un local sofisticat, iar această caracteristică nu a trecut neobservată de clienții români care au decis să îl viziteze. Aceștia au venit în căutarea unei experiențe gastronomice deosebite, în special pentru a savura fructe de mare, după ce au auzit de acest loc prin campania intensă de promovare online desfășurată de Pescobar, proprietarul restaurantului.

Mulți au fost uluiți când au ajuns aici și au văzut prețurile pentru preparatele cu creveți de la Taverna Racilor. De exemplu, o porție de creveți mari pe un pat de cartofi (300 g de creveți și 150 g de cartofi) costă 61 de lei.

Dacă preferi ceva mai simplu, o porție de creveți mari prăjiți costă 57 de lei. Dar pentru cei care doresc să se bucure de o experiență cu adevărat exotică, există opțiunea unei porții de creveți pane într-un delicios sos srilankez, dar aceasta vine la un preț mai piperat, de 71 de lei.

Cantitatea de creveți din fiecare sortiment de mâncare este între 300 și 350 de grame, scrie Playtech.ro.

Prețurile sunt mai mari decât în alte restaurante de lux din București

O porție de 250 de grame de creveți în sos de vin și usturoi este disponibilă la prețul de 66 de lei, în timp ce o porție similară de creveți la grătar costă 67 de lei. Cu mult înainte de toate celelalte opțiuni din meniul restaurantului, platourile destinate unui grup mai mare de persoane se evidențiază prin prețurile lor, putând ajunge la valoarea de 631 de lei pentru un platou destinat a patru persoane.

Prețurile sunt mai mari decât în alte restaurante de lux din București, justificate în parte de costul fructelor de mare. Cu toate acestea, mulți clienți români s-au plâns de porțiile mici și calitatea mâncării.