Nu mai arunca coaja de pepene după ce mănânci miezul. Iată ce poți face cu ea

Publicat: 08 07. 2024, 19:49

Pepenele este indicat să fie consumat cât mai mult, pentru că ajută la o hidratare mai bună pe perioada verii, mai ales în zilele caniculare.

Ce conține pepenele

Nu doar miezul delicios aduce beneficii pentru organism, ci chiar și coaja acestuia.

Este important să știm că nu doar miezul pepenelui este sănătos, ci chiar și coaja acestuia! Mulți dintre cei care mănâncă penele, imediat după ce au mâncat miezul, aruncă coaja.

Pepenele este bogat în antixodianți și nu are multe calorii, dar ne poate hidrata eficient corpul. De asemenea, și semințele acestuia, cât și coaja, pot fi utile organismului nostru, informează Click.

În primul rând, trebuie să știm că pepenele verde are o coajă foarte bogată în fibre. În plus, aceasta conține magneziu, zinc, potasiu, cât și multe altele!

La ce e bună coaja de pepene

Coaja unui pepene mai conține și vitamina A, și B6, iar, în general, această parte din pepene ne poate ajuta să ne simțim hidratați și plini de energie, pe parcursul unei zile. Iar dacă știm cum să o folosim, coaja de pepene poate fi folosită în mai multe feluri.

De exemplu, putem să o folosim la murături. Tot ce trebuie să facem este să tăiem atât miezul pepenelui, cât și coaja, în bucăți mici. Apoi, vor fiadăugate în borcane, împreună cu o lingură de sare, 4 linguri de oțet, cât și o lingură de zahăr. Totul trebuie lăsat la fiert câteva minute, apoi putem pune borcanele într-un loc răcoros.

De asemenea, mai putem să folosim coaja de pepene verde și la smoothie-uri, pentru ca acestea să aibă un conținut chiar și mai mare de vitamine.