„Nu au autorizaţie de construire. Au intrat în legalitate în 2020”. Prefectul de Prahova a scos la iveală totul. Noi informații controversate despre complexul turistic Ferma Dacilor

Nu au autorizaţie de construire. Au intrat în legalitate în 2020. Prefectul de Prahova a scos la iveală totul. Noi informații controversate despre complexul turistic Ferma Dacilor
Sursa foto: Facebook / Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

Noi detalii ies la iveală despre Ferma Dacilor, care a ars, a doua zi de Crăciun, unde au murit șapte persoane. Complexul a fost construit fără autorizaţie, după cum a spus prefectul de Prahova, conform Agerpres.

Prefect de Prahova: Nu au autorizaţie de construire

Prefectul de Prahova, Virgiliu Nanu a oferit câteva informații despre acest complex. Acesta spune că s-a construit fără autorizaţie și a intrat în legalitate în anul 2020, când pentru acele construcţii a fost obţinut un certificat de edificare a construcţiei.

„Nu au autorizaţie de construire. Au intrat în legalitate, în baza legii, în sensul că toate construcţiile după 2001, dar mai vechi de 3 ani, pot intra în legalitate făcând un raport de expertiză şi, bineînţeles, eliberarea unui certificat de edificare a construcţiei. Au intrat în legalitate în 2020. S-a făcut un PUZ, terenul respectiv a intrat în intravilan în baza acelui PUZ, iar ulterior au intrat în legalitate în baza acestor documente”, a spus Prefectul de Prahova.

Virgiliu Nanu a fost întrebat dacă s-a construit fără autorizaţie, iar a confirmat: „au construit fără a avea autorizaţie”.

Bazele afacerii, din 2013

Bazele afacerii au fost puse în 2013, conform site-ului oficial al complexului turistic de la Tohani.

„Pentru motivele de mai sus, din dragoste pentru natură şi pentru gastronomia tradiţională, în 2013 am pus bazele Fermei Dacilor, gândită ca un proiect de, şi pentru familie”, scrie pe site-ul complexului.

Primarul comunei Gura Vadului: Nu am fost în control

Primarul comunei Gura Vadului, Nicolae Marius Sora, a transmis că nu a fost în control la acest complex turistic. Motivul invocat este faptul că nu a putut lua legătura cu proprietarul din acte.

„S-au edificat clădirile- pensiune şi restaurant şi spaţii de cazare, în timp (…) Nu am fost în control. (…) Acolo este proprietară o anumită doamnă din Bucureşti, am încercat să luăm legătura cu ea, nu s-a putut lua legătura cu ea. (…) A fost control inopinat”, a declarat primarul.

Primarul a fost întrebat ce voia să verifice, iată ce a răspuns:

„Am vrut să verificăm existenţa acelor construcţii pe parte de urbanism. Proprietara sau cine e împuternicit a venit cu o autorizaţie de la Ministerul Turismului în care era specificat că sunt autorizaţi de Ministerul Turismului şi atunci am considerat că e autorizată această… Normal, ar fi trebuit să ceară o autorizaţie de funcţionare pe care nu au cerut-o”, a spus edilul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)