Noul tip de turist în stațiunea Rânca: Ursul. „Nu distruge bucătăria. Intră și mănâncă doar ce e dulce. A mâncat biscuiți, tot felul de ciocolate”

Noul tip de turist în stațiunea Rânca: Ursul. „Nu distruge bucătăria. Intră și mănâncă doar ce e dulce. A mâncat biscuiți, tot felul de ciocolate”
Foto simbol: Pixabay

Tot mai mulți urși vin în stațiunea Rânca și se servesc singuri din frigiderele pensiunilor. Au o pasiune mai ales pentru dulciuri și, ciudat, pentru ulei. Proprietarii de cabane remarcă faptul că urșii nu se apropie de nimic altceva din bucătării decât de frigider. Unii se amuză: „La iarnă o să-i pregătim o cameră în care să doarmă și el”.

Tot mai mulți urși în stațiunea Rânca

„Intră la bucătărie și nu distruge bucătăria. Își caută mâncare și atât. Partea bună e că-i place mai mult dulce. El caută ceva dulce. A fost în frigider slănină și nu i-a trebuit. A mâncat doar ce a fost dulce. A mâncat biscuiți, tot felul de ciocolate, pe care le desfăcea pur și simplu ca și omul”, a spus Ionel Cutuca, proprietarul unei cabane, pentru Digi24.

El a făcut apoi haz de necaz: „La iarnă o să-i pregătim o cameră în care să doarmă și el. Adică în partea tehnică, îl punem centralist, că acolo îi place să intre”.

„Săptămâna trecută a venit de două ori, acum îl așteptăm iar să vină. Nu are treabă cu mesele, nu are treabă cu scaunele, cu frigiderul are. Îl deschide singur, își ia alimentele de acolo, se duce frumos afară, mănâncă. Cel mai mult i-a plăcut sticlele de ulei. Le place să bea uleiul”, a spus angajatul unei cabane.

Autoritățile locale au transmis că anul acesta au fost prinși șase urși, care au fost duși în alte zone, în pădure.

ONG-urile spun că oamenii sunt de vină. „Vrem să-i ajutăm dându-le de mâncare, nu facem altceva decât să apropiem ursul de existența noastă, și să creăm acest conflict, ca ulterior să-l rezolvăm numai cu pușca”, a afirmat Ciprian Gălușcă, reprezentant Greenpeace România.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`