Noul ministru al Educației, Ligia Deca: „Prioritatea mea e să păstrăm toate școlile deschise, indiferent ce se întâmplă cu criza energetică”

Noul ministru al Educației, Ligia Deca: „Prioritatea mea e să păstrăm toate școlile deschise, indiferent ce se întâmplă cu criza energetică”
Sursa Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ligia Deca a exclus, joi, în prima conferință de presă în calitate de ministru, varianta trecerii şcolilor în online, indiferent de modul în care va evolua criza energetică, pe fondul creșterii facturilor la încălzire.

„Nu ne mai permitem goluri sau pauze în învăţare”, a transmis ministrul Educaţiei.

Ligia Deca exclude varianta trecerii şcolilor în online din cauza crizei energetice

„Vrem ca școlile să rămână deschise, indiferent de cursul pe care criza economică sau energetică îl va lua (…) Prioritatea mea e să păstrăm toate școlile deschise, indiferent ce se întâmplă cu criza energetică”, astfel încât „să nu mai existe discuții de trecere în online când de facto copiii au nevoie să vină la școală”, a afirmat, joi, ministrul Educaţiei, Ligia Deca, într-o conferinţă de presă.

În ceea ce privește măsurile care au intrat în vigoare anul acesta, precum organizarea modulară a anului școlar, acestea vor fi menținute, urmând a fi reevaluate la finalul anului.

„Am purtat discuţii cu inspectorii generali pentru asigurarea condiţiilor normale de funcţionare. Nu există din analizele noastre motive de îngrijorare. Dacă sunt cazuri punctuale trebuie aduse la cunoştinţa noastră. Nicio şcoală nu trebuie să închidă pentru că nu îşi poate achita facturile la utilităţi”, a mai precizat ministrul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`