Noul coronavirus lovește din plin Cirque du Soleil. După 36 de ani de spectacole, celebra trupă intră în faliment

Noul coronavirus lovește din plin Cirque du Soleil. După 36 de ani de spectacole, celebra trupă intră în faliment

Cea mai mare companie de circ contemporan din lume, Cirque du Soleil, care a încântat milioane de oameni prin spectacolele sale, a depus cererea de faliment, după 36 de ani de activitate.

Compania, fondată în 1984, a menționat “închiderea forțată a spectacolului ca urmare a pandemiei COVID-19”, citează CNN.

„Cu zero venituri de la închiderea forțată a spectacolelor noastre, cauzată de pandemia de coronavirus, managementul a luat decizia care să protejeze viitorul companiei”, a declarat Daniel Lamarre, președinte al Cirque du Soleil Entertainment Group.

Din cauza crizei generate de pandemia de COVID-19, Cirque du Soleil a acumulat datorii de aproape un miliard de dolari, greu de recuperat în contextul actual, când reluarea spectacolelor este pusă sub semnul întrebării.

Mai mult, aproximativ 3.500 de angajați au fost concediați.

Cu toate acestea, compania a solicitat protecția creditorilor, până va elabora un plan de reluare a activității sale.

Criza generatăde COVID-19, asemănată cu Marea Criză din 1929

Pesteun miliard de angajațidin toată lumea riscă să le fie redus salariul sau să își piardă locul de muncă din cauza crizei generate de noul coronavirus, apreciază Organizația Internațională a Muncii.

Directoarea generală a Fondului Monetar Internaţional (FMI), Kristalina Georghieva, este de părere că pandemia va avea „cele mai grave consecinţe economice de dupăMarea Depresiune din 1929”, scrieReuters.

De asemenea, experta FMI susține că peste 170- de țări vor experimenta o recesiune fără precedent din cauza pandemiei deCOVID-19și a incertitudinii privind durata acestei crize, iar o recuperare “parțială” a efectelor economice negative s-ar putea realiza anul viitor, în cel mai bun scenariu.

Aproape jumătate din populaţia SUA nu are loc de muncă, din cauza epidemiei de coronavirus

Potrivit Biroului de Statistică a Muncii, rata de ocupare a forței de muncă a ajuns în luna mai la 52,8%, restul fiind americani fără serviciu. Cu aproape 2,6 milioane de infectări și peste 126.000 de decese, SUA reprezintă țara cea mai afectată de pandemia de COVID-19, informează CNBC.

Experții economici de la Fondul Monetar Internațional (FMI) prognozează o criză financiară extrem de gravă, din cauza epidemiei de Covid-19. Se estimează că va fi cea mai gravă recesiune de la Marea Depresiune din anii ‘30. PIB-ul SUA, cea mai mare economie a lumii, ar urma să scadă cu 8%, față de 5,9% estimat în aprilie. Relansarea din 2021 va fi mai puțin susținută (+4,5%).

Urmăriți B1TV.ro și pe
`