Nouă regulă pentru cei care vor să își vândă mașina. Documentul de care vor avea nevoie

Nouă regulă pentru cei care vor să își vândă mașina. Documentul de care vor avea nevoie
Sursa foto: Pixabay

Schimbări importante pentru cei care vor să își vândă autoturismele. Potrivit unui proiect legislativ ce va ajunge la vot decisiv în Camera Deputaților,  în cazul înstrăinării unei mașini mici, vânzătorul va trebui să transmită cumpărătorului un certificat obținut de la RAR, în care vor fi trecute o serie de informații despre mașină, inclusiv numărul de kilometri sau implicarea ei în accidente grave.

Schimbări importante pentru cei care vând autoturisme

Datele vor fi preluate de RAR de la stațiile autorizate pentru efectuarea inspecției tehnice periodice și de la service-uri, atunci când mașinile ajung acolo pentru verificări, reparații sau întreținere, scrie avocatnet.ro.

RAR va elibera, la cerere și contra cost, deținătorilor de autovehicule destinate transportului de persoane care au, în afara locului conducătorului, cel mult opt locuri pe scaune, respectiv autoturisme, un certificat denumit RAR Auto-Pass.

Acest document va conține informațiile existente în registru în legătură cu istoricul citirii odometrului, implicarea mașinii într-un eveniment care a produs avarii grave la sistemul de direcție, sistemul de frânare, structura de rezistență a caroseriei ori a șasiului sau la alte sisteme de siguranță activă ori pasivă și va fi valabil 60 de zile de la data eliberării.

La înstrăinarea unei mașini înmatriculate, înregistrate sau introduse pe piață în România, persoana care o vinde va trebui să transmită cumpărătorului un certificat RAR Auto-Pass valabil, pentru mașina ce urmează să fie vândută.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`