Noua obsesie a colecționarilor: O monedă românească se vinde cu 9.000 de euro

Noua obsesie a colecționarilor: O monedă românească se vinde cu 9.000 de euro
Sursa foto: Freepik

O monedă românească scoasă din uz a atras atenția colecționarilor. Bănuțul argintiu a ajuns să se vândă cu 9.000 de euro. Monedele păstrate cu sfințenie de români sunt acum extrem de căutate de colecționari și pot aduce câștiguri mari.

Un simplu bănuț care se găsea în buzunarele și portofelele tuturor în trecut, dar nu valora aproape nimic

În ultimii ani, popularitatea platformelor pe care oamenii își scot la vânzare diferite obiecte pe care nu le mai folosesc a crescut considerabil, iar colecționarii de monede nu fac excepție.

Un simplu bănuț care se găsea în buzunarele și portofelele tuturor în trecut, dar nu valora aproape nimic, este acum extrem de căutat de colecționari și îți poate aduce o mică avere. Colecționarii sunt la mare căutare de monede vechi, iar anunțurile de pe site-urile și plaformele de vânzări se înmulțesc pe zi ce trece.

Acest fenomen a căpătat tot mai mare amploare în ultimii ani, bancnotele și monedele vechi ajungând să se vândă la prețuri piperate, mai ales pentru faptul că marii colecționari sunt dispuși să plătească o avere pentru a și le putea adăuga la colecție. Așadar, în timp ce unii țin cu dinții de ele, alții le scot la vânzare și câștigă bani frumoși și pe urma lor.

Un exemplu recent este moneda românească pentru care actualul proprietar cere în jur de 9.000 de euro. Bănuțul este moneda de doi lei din anul 1881, pe care apare chipul Regelui Carol I.

Vânzătorul a postat moneda pe OLx și a scris că arată mai bine în realitate decât în fotografiile publicate pe platformă. Acesta cere suma de 45.000 de lei, adică aproximativ 9.000 de euro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`